Interjú Olasz Krisztiánnal - az FC Internazionale Fan Club HU szerkesztőjével

2017.11.03

Újabb interjút sikerült készítenünk, ezúttal az FC Internazionale Fan Club HU egyik szerkesztőjét, Olasz Krisztiánt szólaltattuk meg. Az oldalt IDE  kattintva tudjátok felkeresni.

Először is azt szeretném kérdezni, hogy mikor alakult az oldalatok és mióta vagy admin ott? 

Én nagyjából egy éve vagyok az oldal szerkesztője. Az oldal 2010. augusztus 5.-én alapult.

És neked kedvenc csapatod az Inter, vagy csak érdekel a foci és ezért kerültél ide szerkesztőnek? 

Nem egy 2100 likeal rendelkező oldal szerkesztője lennék, ha csak a foci miatt csinálnám. Igen, kisgyerek korom óta Inter drukker vagyok, de korábban is dolgoztam már hasonló munkakörben, egy focival foglalkozó oldalon írtam cikkeket minden témában. De ezt nyilván jobban élvezem, még ha ingyen is csinálom. 

Hogyan szeretted meg az Intert?

10 éves koromban kaparintottam meg az első PS2-es játékomat, ami focival volt kapcsolatos. A nevem miatt olasz csapatot akartam kipróbálni, ami erős, és jól néz ki a meze... Azután már csak folytatódtak a dolgok, 2009/2010-es szezon, stb.

Ki tartasz az Inter mindenkori legnagyobb játékosának?

Nehéz választani, tekintve, hogy mennyi zseni húzta már magára ezt a mezt. Tudásban Ronaldot választanám, mint ikont, úgy Zanettit. 

Jelenleg kiben látod azt, hogy később az Inter legendája lehet? 

Icardi, ha itt tudjuk tartani. 

Ha jól tudom Icardinak volt egy konfliktusa az Inter szurkolókkal. Neked erről mi a véleményed? 

Volt, a könyvében írt egy olyat, amit nem néztek jó szemmel az ultrák. Icardi akkor még nem állt készen a kapitányságra, egy meggondolatlan kölyök volt, de a legutóbbi és a mostani szezon között nagyon sokat fejlődött, igazi kapitány alkattá vált. Azóta bocsánatot is kért a szurkolóktól és elárulta, megbánta azt a könyvet. Nehéz 23 évesen egy akkora csapat kapitányának lenni, mint az Inter. 

És hát azóta bizonyított is.. Jó pár nehéz éve volt az Internek José Mourinho távozása óta, te hogyan élted meg ezt az időszakot? 

"Majd jövőre" Nehezen, főleg, hogy számomra gyakorlatilag a triplázás éve volt az első szezon, hogy figyelemmel követtem a csapatot, az az utáni hanyatlást meg egyáltalán nem értettem. 

Ekkor sem pártoltál át, hogy másik csapatnak szurkolsz? Ekkor is megnézted az Inter meccseit ha tehetted? 

Természetesen nem, sőt. Az Inter szurkolói nem arról ismertek, hogy átpártolnak másik csapatokhoz. Én úgy gondolom, Inter drukkernek más lenni, mint mondjuk egy Barca, Real vagy éppen Bayern drukkernek. Ha valaki Interes lesz, az az is marad. (Ez nem azt jelenti, hogy a fent említett csapatok rajongóira ez ne lehetne igaz) De vannak azok a csapatok, amiktől nem várja el az ember hogy BL-t nyerjenek, vagy stb. Tegyük fel Dortmund, Inter, Galatasaray. Mégis meg lehet nézni hányan vannak kint minden egyes meccsükön.

És a mostani eredményekhez mit szólsz? Spalletti alatt meglehetősen jól muzsikál a csapat. 

Le vagyok nyűgözve. Nem csak a tavalyi eredményekhez képest muzsikál fantasztikusan a csapat, de minden szempontból. Van egy remek vezetőségünk, aki helyrerázta a klub anyagi dolgait, és összerakott egy remek keretet, illetve végre érkezett egy olyan edző, aki tudja hogy kezelje ezt. Kétség kívül Spalletti volt az idei legnagyobb igazolásunk. A Serie A erősségét mutatja az a tény, hogy hiába értük el 11 forduló alatt ezt a 29 pontot, nem vezetjük toronymagasan a tabellát. Nem tudom más ligák tabellája hogy áll jelenleg, de nem hiszem hogy van még egy topliga ahol ilyen komoly a verseny. 

Említteted, hogy Spalletti volt a legjobb igazolás és mit gondolsz a pályán ki a legjobb vétel? Azért Skriniar Borja Valero és Vecino is elég jól szerepel.

Skriniárt mondanám, de igen, Vecino is ajándék volt 24 millióért, míg Borja Valero (gyakorlatilag aprópénzért) olyan lendületet adott és még adhat a csapatnak, amilyet Sneijder távozása óta nem láthattunk. Perisic megtartása pedig felér egy top igazolással. 

Szerinted hányadik helyen végez a csapat? 

Próbálok nagyon optimista, ugyanakkor reális maradni: 3. 

Pár éven belül a BL-ben is esélyesnek számíthattok?

Az még odébb van szerintem. Azért még fiatal a keretünk, ha megnézzük, egy Real Madridban vagy egy Bayernben hány éve játszanak szinte ugyan azok a játékosok egymás mellett, észre vehetjük a különbséget. Míg ők 1-2 évente beépítenek egy új játékost a kezdőbe, addig mi csak ebben az évben építettünk/építünk be vagy 4-et. Össze kell szoknia a csapatnak, ahhoz pedig évek kellenek.Bár Mourinho Intere is gyakorlatilag egy új csapattal nyert meg mindent, de akkor még kicsit más volt a foci.

Ha te lennél az Inter edzője ki lenne az a játékos akit mindenképp leigazolnál? 

Talán Özilt. Nagyon nagy szükségünk lenne egy jó irányító középpályásra. Arról nem is beszélve, hogy a marketingünkön is nagyot dobna. 

Azt mondtad, hogy az idén a 3. hely lehet a reális számotokra, akkor mit gondolsz ki lesz a Serie A bajnoka? 

Remélem a Napoli. Fejben fog eldőlni, vagy a Juve vagy a Napoli.

Miért szurkolsz inkább a Napolinak, mint a Juventusnak?

A Napoli nem ellensége az Internek, csak ellenfele. És nem tesz jót egy bajnokságnak, ha éveken át ugyan az a csapat nyeri.Mindezek mellett a Napoli nagyon keményen küzd évek óta, nulláról indulva, és nagyon megérdemelnének már egy Scudettot.

Volt már szerencséd Inter meccset élőben a helyszínen megnézni? 

Nem, sajnos még nem, de nagyon közeleg az alkalom. 

Milyen meccsre látogatnál el legszívesebben? 

Hát egy Inter-Milan meccset nagyon megnéznék.

Melyik Inter meccs él legélénkebben benned a mai napig? 

A Bayern elleni BL döntő, illetve a 2012-es 4-2 a Milan ellen.

Még egy utolsó kérdés ami már nem az Interhez köthető. Mit szólsz, hogy Georges Leekenst nevezték ki a magyar válogatott élére? 

Korai még ítélkezni. Láttunk már csodákat a foci világában. A tények ellene szólnak, de bármi megtörténhet. 

Köszönöm szépen az interjút! 

Nagyon szívesen!  


/Zoli/