Interjú Lele Ákossal, az Orosháza irányítójával

2020.04.06

Folytatjuk az NB I-es kézilabdázókat megszólaltató rovatunkat. Ezúttal az Orosházi FKSE - LINAMAR 32 éves irányítóval, Lele Ákossal beszélgettünk.

Lele Ákos szülővárosában, Szegeden kezdett el kézilabdázni. Itt is vált első osztályú kézilabdázóvá. Tagja volt a 2007-es bajnokcsapatnak is, melyben 34 bajnoki gólt szerzett. 2010-ben, 22 évesen igazolt a Tatabányához, ahol több lehetőséget kapott. A 2013/14-es szezont a Csurgónál töltötte, majd egy idényre visszatért a Tatabányához, de 2016 nyarán végleg eligazolt. Gyöngyös lett az új állomáshelye, melyet 2018-ban hagyott el az akkor NB I/B-ben szereplő Orosháza ajánlatáért cserébe. A csapat bajnokként jutott fel az élvonalba, jelenleg pedig a tabella 9. helyén áll.  Hogy érzed magadat? Hogy telnek a mindennapjaid ebben a nehéz időszakban? 

Köszönöm kérdésed, minden rendben van itthon nálunk. Leginkább pihenéssel - ami amúgy sem áll távol tőlem -, sorozatok nézésével töltjük az időnket a párommal! 

A bajnokság folytatására látsz reális esélyt? 

Az én véleményem  az, hogy ennek a szezonnak vége... Ez a realitás! A következő szezonra érdemes koncentrálni most már. 

Hogy értékelnéd az Orosháza idei szereplését? 

Ha csak a második félévet vesszük, akkor mindenképpen pozitívan. Az első félévben maradt bennem sok hiányérzet, de úgy érzem, éppen kezdtünk összeállni végre, így nekünk nem jött jól ez a kényszerszünet. Persze ebben a helyzetben nem mi vagyunk a lényeg, ez egyértelmű! 

A Gyöngyöst éppen akkor hagytad el, amikor elkezdett felzárkózni az élmezőnybe. Ennek ellenére sem bánod, hogy 2 éve Orosházára igazoltál? 

A múlton nem szeretek rágódni, mert biztosan vannak dolgok, amiket máshogy csinálnék adott esetben. Ez vagyok én, ez lettem én.

Karriered hátralévő részét hol képzeled el? Elképzelhető, hogy csapatot váltasz?

Egyelőre Orosházában gondolkodom. Jól érzem magam a csapatnál, illetve itthon élek Szegeden hosszú idő után, aminek nagyon örülök. 

Melyik volt eddigi karriered legjobb mérkőzése? 

Hát ez nagyon nehéz kérdés, mert szerencsére volt jó meccsekben részem. Egyet kiemelni nem hiszem, hogy tudnék. Minden klubomnál voltak emlékezetes meccsek, és ez így is van rendjén. 


Legutóbbi 3 interjúnk: 


A következőkben további 6 élvonalbeli játékossal olvashattok majd nálunk interjút. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban! 


/Zoli/