Interjú Gábor Marcellel, a Budakalász balátlövőjével

2020.03.26

Az NB I-es kézilabdázókat megszólaltató rovatunk harmadik részében a bajnokság 13. helyén álló Budakalász, balátlövőjével, Gábor Marcellel készült interjúnkat olvashatjátok. 

Ki is az a Gábor Marcell?

Gábor Marcell 2014 nyarán igazolt az MKB Veszprémtől a Grundfos Tatabányához és itt mutatkozott be az élvonalban. Két idény után a több játéklehetőség reményében távozott.  A 2016/17-es és a 2017/18-as idényt az NB I/B-ben szereplő NEKA-nál töltötte, majd a Ceglédhez igazolt. Az előző idényben 85 gólt szerzett az NB I-ben, de a Cegléd így is kiesett. 2019 nyarán igazolt jelenlegi munkaadójához, a Budakalászhoz. Idén nyártól pedig a Csúrgói KK csapatát erősíti majd. Tegnapi interjúalanyunkhoz, Rozner Kevinhez hasonlóan ő is utánpótlás válogatott.


Hogy érzed magadat? Hogy tudsz edzeni ebben a nehéz időszakban? 

Gábor Marcell: Jól érzem magam itthon, bár hiányoznak nagyon a kézilabda jellegű edzések és a mérkőzések. Kapunk minden napra programot amit tudunk csinálni és ezen kívül még próbálok minden olyan sporteszközt kihasználni ami van itthon, hogy minél jobb formában térhessek vissza! 

A Budakalásznak nincs túl jó szezonja. Szerinted sikerül kiharcolni a bentmaradást? Már amennyiben folytatódik a bajnokság. 

G.M.: Valóban nem volt túl sikeres szezonunk eddig bár még sok olyan meccs lenne vissza ahol jó esélyeink lennének a győzelemre, de hogy őszinte legyek, én nagyon kevés esélyt látok, hogy folytatódjon a bajnokság a mostani helyzet szerint.

Hogy érzed magad a Budakalásznál? Milyen a kapcsolatod a csapattársakkal és az edzővel? 

G.M.: Nagyon jól érzem magam. Budakalászon nagyon  fiatal csapat van, ahol sok jó képességű fiatal játékos játszik és nagyon jó a hangulat is a csapaton belül.

Egy kisebb csapat játékosaként milyen érzés, amikor a Szeged vagy a Veszprém ellen játszotok? 

G.M.: Ezeknek a mérkőzéseknek nyilván van jó és rossz oldala is. Nagyon jó érzés világklasszisokkal szemben játszani és ellenük megmutatni a tudásod, csak sajnos általában ezek a mérkőzések nem szoktak túl magas színvonalúak lenni. Nyilván a BL-re fókuszálva ezeken a meccseken csak úgy gyorsan túl akarnak lenni és azért így nehéz nekünk is játszani.

Melyik volt eddigi pályafutásod legjobb mérkőzése? 

G.M.: Hmm, ez egy nehéz kérdés azért elég sok mérkőzést játszottam már, de talán ha egyet kell kiemelni akkor az az U18 as Európa-bajnoki döntő volt a franciák ellen ahol sajnos vereséget szenvedtünk de arra a meccsre mindig is emlékezni fogok.

Szabadidődben mivel foglalkozol szívesen, van valami hobbid? 

G.M.: Szeretek a családommal a barátaimmal lenni, moziba menni vagy videojátékozni, igazából sok mindent szeretek tényleg csinálni, de úgy nincs külön hobbim! 


Eddigi interjúink:

A következőkben további 11 élvonalbeli játékossal olvashattok majd nálunk interjút. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban!  


/Zoli/