Interjú Bujdosó Bendegúzzal, a Ferencváros jobbszélsőjével

2020.04.24

Az NB I-es kézlabdázókat megszólaltató rovatunk utolsó előtti részében az FTC 24 éves jobbszélsőjével, Bujdosó Bendegúzzal beszélgettünk.

Bujdosó Bendegúz 2009-ben, 13 éves korában került a Veszprém utánpótlásához. Az NB I-ben végül a Provident junior válogatott tagjaként mutatkozott be a 2013/14-es szezonban. 2014 nyarán igazolt Dabasra, ahol az NB I B-ben állandó játéklehetőséghez jutott. 1 évvel később az akkor élvonalbeli PLER-hez igazolt. Bár a csapat kiesett az NB I-ből, Bujdosó Bendegúz jó teljesítmény nyújtott, 34 bajnokin 71 gólt szerzett. 2016 nyarán igazolt a Ferencvároshoz. Egy idényt még az NB I B-ben töltött a csapattal, így teljes mértékben részese volt a Fradi felemelkedésének. A Fradinál eddig 184 gólt szerzett az NB I-ben.


Hogy érzed magadat? Hogy telnek a mindennapjaid ebben a nehéz időszakban?

Bujdosó Bendegúz: Igazából megpróbálom átvészelni ezt a krízist úgy, hogy egy rendszert építettem ki a mindennapjaimban. Ami azt jelenti, hogy korán kelek, leviszem a kutyát sétálni majd edzek 2 órán keresztül. Futni szerencsére a Népligetben tudok a kondi részét pedig a nappaliban csinálom, amennyire a lehetőségeim megengedik. Utána ebédelek délután pedig tanulok. Készülök a közép utána pedig a felsőfokú spanyol nyelvvizsgára. Délután még egyszer kiviszem a kutyát majd olvasok, vagy sorozatot nézek vacsoráig. Lefekvés előtt ismét egy kutyasétáltatás majd pihi.

Az MKSZ döntése nem kedvezett nektek. A Ferencváros folyamatosan fejlődött és a harmadik NB I-es szezonjában meglehetett volna az EHF-Kupa indulás. Most nyilván csalódottak vagytok, de mit gondolsz, jövőre meg tudjátok ismételni ezt a szereplést?

B.B.: Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben nem lehetett igazságos döntést hozni. Nem foglalkozom vele készülök a következő szezonra, mert úgy gondolom, hogy mindig csak előre szabad tekinteni.

Hogy látod a mostani helyzetet? Az új szezont el lehet majd kezdeni időben, szurkolók előtt rendezett mérkőzésekkel?

B.B.: Nem tudom megmondani, hogy mi lesz jövőre, mert teljesen bizonytalan az egész helyzet a vírus miatt, úgyhogy most arra koncentrálok, hogy szinten tartsam a jelenlegi formámat, hogyha majd elkezdjük az alapozást a következő szezonra, akkor azt 100%-osan tudjam megkezdeni.

A Ferencvárosnál nagyon meggyőző teljesítményt nyújtasz. Mit gondolsz, a válogatottba is bekerülhetsz?

B.B.: Természetesen minden játékosnak az az álma, hogy bekerüljön a válogatottba, de ez a mindenkori szövetségi kapitány dolga, hogy eldöntse helyem van-e a csapatban.

A Ferencváros pár éven belül elérhet a Szeged és a Veszprém szintjére, vagy ez azért hiú álom?

B.B.: A Veszprém, Szeged-szint szerintem elérhetetlen Inkább reálisabb célokért küzdők.

Ha egyszer távozol a Ferencvárostól, akkor hol tudnád magadat elképzelni? Szeretnéd magadat külföldön kipróbálni?

B.B.: Ferencvárosban nagyon jól érzem magam és megtaláltam a számításaimat, ezért csak akkor váltanék, ha mondjuk Spanyolországban tudnám folytatni a pályafutásomat.

Mi vonz leginkább Spanyolországban? Az életstílus, az éghajlat, vagy esetleg egy konkrét klub?

B.B.: Igazából minden. A nyelv, a kultúra, az életstílus és persze a spanyol kézilabda is, de nincs konkrét klub. 


Legutóbbi 3 interjúnk: 


Az NB I-es kézilabdázókat megszólaltató rovatunk a végéhez közeleg. Már csak egy interjú van hátra, melyet majd egy Veszprém játékossal készítünk. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban!


/Zoli/