Interjú Bodó Richárddal, a Szeged kiválóságával

2020.03.24

Ezt a nehéz, kézilabda nélküli időszakot, úgy próbáljuk átvészelni, hogy az elkövetkezendő időszakban mind a 14 férfi NB1-es csapatból megszólaltatunk egy-egy játékost. Elsőként a MOL-Pick Szeged játékosával, Bodó Richárddal beszélgettünk. Hatalmas megtisztelés számunkra, hogy nyilatkozott nekünk. 

Szia Ricsi! Nagyon szépen köszönöm, hogy a rendelkezésemre állsz! Hogy bírod a jelenlegi helyzetet? Hogyan tudsz készülni otthon?

Bodó Richárd: Szia Zoli, köszönöm szépen, hogy lehetőségem van nyilatkozni. Igazándiból, a programot megkapjuk e-mail formájában. Itthon megcsináljuk a kondi részét, nincs igazán sok variációs lehetőség, de amit tudunk, azt igyekszünk megcsinálni. Kinti futás van. Ma is a töltésre mentünk, hogy minél kevesebb emberrel találkozzunk, mert hát Szegeden is, hiába esett ma egy kicsit a hó, majdnem mindenki kint van a szabadban. Itthon minden rendben, a kis srác nagyon sok feladatot ad, nagyon szeret játszani, igényli a foglalkozást. Néha nehezebben bírjuk, néha könnyebben. Attól függ, hogy neki is milyen napja van, de összességében jól bírjuk eddig ezt a  másfél hetet körülbelül. 

Mit gondolsz, mi a realitás? Mikor folytatódhat a bajnokság illetve a Bajnokok Ligája?

B.R.: Az én véleményem az, hogy a BL és a bajnokság is véget fog érni. Sajnos a szezont nem fogjuk tudni befejezni és szerintem annak is örülnünk kell majd, ha nyáron normális időbe el tudjuk kezdeni az alapozást, de bízzunk a legjobbakban. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek az egészség a legfontosabb. Minden családtagunknak, a nézőknek, a bíróknak, a játékosoknak, vagy bárkinek, aki bárhová elmegy, az az elsődleges, hogy egészséges legyen és ne szenvedjen ebben a betegségben, ami most terjed. És ha ehhez az kell, hogy 3-4 hónapra leálljon a kézilabda, akkor muszáj így cselekednünk. Ugyanakkor sajnálom, hogy pont ezeket a meccseket nem tudjuk lejátszani. 

Ez nekünk, drukkereknek is sajnálatos, de egyet értek abban, hogy most az egészség az első. Most a válogatottról kérdeznélek, miként élted meg, hogy vállsérülésed miatt lemaradtál az Európa-bajnokságról? És mi a véleményed a csapat szerepléséről?

B.R.: Természetesen nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni, de nagyon örültem a srácok játékának. Lékai Mátéval szinte minden meccset majdnem végig telefonáltuk, hogy úristen nem hisszük el, hogy milyen jól játszanak, és ha ott lennénk - nyilván viccesen mondva - biztosan simán kikapnánk, 10-el, és hogy már nem fogunk tudni visszakerülni a válogatottba. Igazándiból egyszerre volt jó és rossz őket nézni, de ott is az egészségem volt az első. Elkezdtem a srácokkal az edzést, kezdtem jól mozogni, de nem éreztem azt, hogy két naponta bírnám azt a terhelést, ami egy ilyen világeseményen van. Emiatt maradtam itthon. Így éreztük a legjobbnak, nyilván nem volt könnyű meghozni ezt a döntés.

A Szeged idei szereplését, hogy értékeled? Ha esetleg folytatjátok a BL-t, milyen esélyt látsz a Vardar ellen, a Final Fourba jutás összejöhet, vagy összejöhetett volna?

B.R.: Én úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb esélyünk van most a Vardar ellen, mint tavaly. Nyilván nem lebecsülve őket, mert így is jó játékosok alkotják a csapatot, de meg kell őket vernünk, ha mégis folytatni tudjuk a BL-t. Úgy gondolom, hogy minden évben megvolt az esélyünk a Final Fourba jutásra, csak ugye, például tavaly volt egy nagyon rossz 10 percünk, tavalyelőtt egy nagyon erős PSG-hez nem tudtunk felérni. Minden évbe csupán nüanszokon múlt a bejutásunk. Már nagyon szeretnénk megtenni ezt a lépést, megérdemelné már a Szeged. Ha nem is ebben az idényben, nagyon remélem, hogy jövőre ott leszünk a Final Fourban. Nem hiszem, hogy sok csapat örülne annak, ha folytatnánk a BL-t. Egy több hetes kihagyás, kézilabda nélküli időszak teljesen megtörheti a csapatokat. 

Tudva lévő, hogy Jorge Maqueda nyártól a nagy rivális, Telekom Veszprémhez igazol. Ez, miként hat a csapatra? Másképp viszonyultok esetleg hozzá, mint előtte?

B.R.: A kézilabdás élet ilyen, játékosok jönnek-mennek. Személy szerint nem haragszom rá, szerintem a csapat sem. Nyilván, ez az ő döntése, tudjuk, elfogadjuk. A klub és az edzők biztosan dolgoznak a pótlásán, de az is elképzelhető, hogy csak két jobbátlövővel vágunk neki a következő szezonnak. Személy szerint, szeretem a Maquedát. Nagyon jól főz! Nagyon szeretem a főztjeit, úgyhogy remélem, hogy Veszprémből is küldeni fog majd nekem.

Az utóbbi időben meglehetősen sok játékost vásárolt egymástól a Szeged és a Veszprém. Te a jövőben el tudnád magadat képzelni a Veszprémnél?

B.R.: Fogalmam sincs. Erre a kérdésre nem tudom a választ.


Az interjú március 23-án készült. 


A következőkben további 13 élvonalbeli játékossal olvashattok majd nálunk interjút. Kitartást mindenkinek, ebben a nehéz időszakban!


/Zoli/