Interjú a Madridi Szemszögből oldal főszerkesztőjével

2018.05.22

Ahogy ígértük mindkét oldalt megszólaltatjuk a BL döntő előtt. Egy Liverpool szurkolói oldallal már készítettünk interjút, most egy Real Madrid párti blog főszerkesztőjével beszélgettünk.

A Madridi Szemszögből - Real Madrid Szurkolói Blog állt a rendelkezésünkre.

Elsőként mesélj egy kicsit az oldalatokról. Mikor hoztátok létre és milyen céllal? 

Körülbelül három éve indítottuk útjára az oldalt. Terveink között szerepelt egy olyan blogot létrehozni, ahol a szurkolók a csapattal kapcsolatos valós információkhoz juthatnak, kerülni akartuk a bulvárszerű témákat. 

Mióta vagy Real Madrid szurkoló? Milyen esemény köthető hozzá?

 2006-ban kezdtünk szurkolni a csapatnak. Nem esemény, sokkal inkább egy bizonyos játékos miatt, akit Ronaldónak hívnak (a Fenomén). Minden idők legjobb kilencese! 

Mi a véleményed a Real idei bajnoki szerepléséről? Ennél többet vártál a tavalyi bajnoki cím után, nemde? 

Természetesen! A szezonkezdés kifogástalan volt az UEFA és Spanyol Szuperkupa megnyerésével, lehengerlő játékot mutattunk, de ahogy elkezdődött a bajnokság, mintha megtört volna valami, vagy egyszerűen csak motiválatlanok lettek a játékosok. 

Mit szólsz, hogy a Real Madrid zsinórban harmadjára játszhat döntőt, s nyerheti meg a BL-t? 

Rafa Benítez után a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeres lesz a Madrid, pláne ha azt nézzük, hogy Zidane először ül felnőtt csapat kispadján. 

Sok ellenfélszurkoló úgy véli a Real Madrid a bírónak köszönheti, hogy ott van a döntőben. Te mit gondolsz erről, hogyan viseled ezeket a bírálatokat? 

A Real Madrid saját magának köszönheti, hogy ott van a döntőben! A PSG-t meglepően simán léptük át, a Juventusszal szemben jogos volt a büntető, a Bayern elleni párharcot pedig a jó helyzetkihasználás döntötte el. A bírálatokról annyit, hogy érthető, hogy az ellendrukkerek nehezen viselik az ilyen mértékű dominanciát. 

Mire számítasz a BL döntőn? Mennyire tartasz a Liverpooltól? 

Mindkét csapat támadó játéka kiemelkedő, de a védelmünket sokkal bizonytalanabbnak látjuk a tavalyi, vagy akár a 2015/16-os szezonhoz képest. Sok gólos döntőre számítunk, a végén Real Madrid győzelemmel! 

Milyen véleménnyel vagy Zinedine Zidaneról? Megtarthatja az állását a gyenge bajnoki szereplés ellenére is? 

Az egyik legfőbb erénye, hogy kiválóan nyúl bele a mérkőzésekbe. Nagyon jól kezeli az egókat. Összességében nála alkalmasabb edzőt nem tudunk elképzelni jelenleg a kispadon. Ha nem lesz meg a BL, szinte biztos, hogy mennie kell (mi vele folytatnánk jövőre is, függetlenül a BL-döntő eredményétől). 

Szerinted Cristiano Ronaldoban hány jó év lehet még, elvégre már 33 éves? 

Mivel a játéka átalakult az utóbbi években, és legtöbbször már a befejező ember szerepét tölti be, ezért szerintünk még legalább három évig láthatjuk őt ezen a szinten. 

Gareth Bale az idén kevesebb játéklehetőséget kap a fontos meccseken. szerinted távozni fog? 

Van egy olyan érzésem, hogy igen. Ráadásul rengetegszer sérült, hosszú távon nem lehet rá építeni. 

Ha te lennél az edző helyében te kiket igazolnál le a nyáron? 

Például visszahoznánk Marianót és Marcos Alonsót, de egyébként nem feltétlenül kellene annyit igazolni, ha Zidane rendszeresen játszatná Ceballost, Llorentét, Theót, Vallejót.


/Zoli/