Interjú a Lewis Hamilton Hungary oldal egyik szerkesztőjével!

2017.12.31

Ezúttal Lewis Hamilton legnagyobb magyar rajongói oldalának egyik szerkesztőjét sikerült megszólaltatnom. Ha szeretnéd követni Lewis Hamilton rajongói oldalát akkor kattints IDE!


Az első kérésem az lenne, hogy beszélj egy picit az oldalatokról, mikor jött létre, mi célból.

Hát ehhez a kérdéshez valószínűleg nem én vagyok a legjobb alany. Ugyanis én nem vagyok kezdettől tag. Korábban mi egy másik oldalnál voltunk. Az szintén egy Hamilton rajongói oldal volt. Aztán felvetődött, hogy nem túl jó, ha van több rajongói oldal, célszerűbb lenne összevonni a kettőt és egybeterelni a rajongókat. És így végül mi csatlakoztunk ehhez a csapathoz, ahol nagyon szívesen fogadtak minket. A cél pedig egyértelmű volt, összehozni egy olyan csapatot, akiknek egy a szenvedélye, hogy együtt örüljünk és szurkoljunk a kedvencünknek, valamit informáljuk az embereket. 

Te mióta követed a Forma 1-et és mióta szurkolsz Hamiltonnak?

Nálunk ez úgymond családi hagyomány, nálunk már évek óta nézték. Aztán ez a szenvedély engem is elért. Az első emlékeim a 2004-es szezonból vannak, nagyon szurkoltam én is Baumgartner Zsoltinak. Azóta pedig nagyon nagy dolognak kell történnie, hogy nálam egy futam kimaradjon. Hamiltonnak pedig az első versenye óta szurkolok, ugyanis Schumacher visszavonulása után nem volt igazán kedvencem, aztán jött Lewis és ő lett első látásra a kedvencem.

Milyen véleményed volt az első szezonjáról? Számítottál ilyen jó eredményre tőle újoncként? 

Azt gondolom, mindenképpen felülmúlta a várakozásokat. A korábbi szériában felmutatott eredményei alapján várható volt, hogy az átlag újoncnál jobban fog szerepelni, főleg ha még figyelembe vesszük, hogy nem egy kis csapatnál debütált. De erre a szintre akkor sem számítottam. Megmondom őszintén, azt hittem csak második számú lehet Alonso mellett. De nem így történt. 

Az első bajnoki címét hogy élted meg? Elképesztő izgalmak között nyerte meg első VB címét. Hittél igazán abban még az utolsó körökben is hogy meglehet a VB? 

Az tényleg az egyik legizgalmasabb verseny volt, amit valaha láttam. Persze, igazi szurkolóként hittem benne, hogy meglehet. És meg is lett. Nagyon örültem neki. Nálunk mindenki más Ferrari szurkoló volt, úgyhogy el tudod képzelni milyen lehetett. De megmondom őszintén Massát nagyon sajnáltam. A mai napig, ha visszanézem a felvételeket, kiráz a hideg a történtektől. 

Ezzel én is így vagyok. Említetted Massát. Van más kedvenced is Hamilton mellett akinek azért szurkolsz a jó eredményekért? 

Ricciardo zseniális arc. Imádom, amikor poénkodik és feldobja az "unalmasabb" pillanatokat. De korábban Buttonnak és Schumachernek, illetve Massának is drukkoltam. Massa egy nagyon szerethető figura szerintem. 

Azokat az éveket hogyan élted meg mikor Hamiltonnak nem ment a Mclarennel? Vagy amikor 2012-ben többször az élről esett ki, vagy a kerékcseréjét szúrták el?

Nagyon mérges voltam. Persze a pillanat hevében káromkodtam meg nem akartam megérteni, hogy miért pont ő. És szívesen olvastam az összeesküvés elméleteket-persze a helyén kezelve őket. De persze higgadt fejjel átgondolva tudtam, hogy ez egy technikai sport, vannak mindenkinek versenyei. Nem nyerhet mindig a kedvencem.

Hogyan fogadtad mikor kiderült hogy 2013-tól a Mercedes versenyzője lesz? 

Őszinte leszek, nem örültem neki. Nem tudtam elképzelni, hogy ilyen eredményeket fog elérni. 

Az első év után sem bíztál a jobb folytatásban? 

De, egyre inkább. Főleg azután, hogy abban az évben volt szerencsém a Hungaroringen is élőben megtekinteni a versenyt. 

Nico Rosberggel való rivalizálásáról mi volt a véleményed? 

Imádtam. Szerintem megérne egy megfilmesítést. Ahogyan gyerekkori bárotokból odáig jutottak, hogy a másiknak a nevét sem mondták ki, az egy nagyon hosszú folyamat volt. És vannak olyan részletek is ebben a párharcban, amiről valószínűleg sosem fogunk tudni. Remélem azért idővel tényleg lezárják ezt a szakaszt, és esetleg újra egy asztalhoz ülve vacsorázva lőnek egy szelfit. 

Nico Rosberg visszavonulása mennyire ért váratlanul téged? 

Nagyon váratlanul ért, először nem is hittem el, hogy ez tényleg megtörténhet. De aztán kiderült, hogy mégis...  

Az idei évről és a Vettellel való rivalizálásról mi volt a véleményed? 

Az első fele az évnek nagyon izgalmasan indult. Erre van szükség szerintem. Sajnálom, hogy a vége a Ferrari szemszögéből ilyen rosszul sikerült, jobb lett volna, ha az utolsó futam végéig nyílt marad a bajnokság. Persze a végeredmény miatt nem bánkódom. Mindenképpen jót tett a Ferrari előrelépése. Jövőre ez szerintem még kiélezettebb harc lesz. 

Lewis 4 VB címe közül szerinted melyik a legértékesebb? 

Nem szeretem ezeket az összehasonlítgatós kérdéseket. Nagyon nehéz összehasonlítani a szezonokat, annyi minden változik akár csak évről évre is. De ha egyet kellene választanom, akkor az elsőt mondanám. 

Mit vársz az új szezontól? Ki lesz Hamilton legnagyobb kihívója? 

Bottas talán pár versenyen előtte lesz, de tőle komolyan nem tartok. A Ferrari részéről Vettel egyértelműen ott lesz, Räikkönnen nem hiszem. A Red Bull-nál pedig ha a sok műszaki hibát sikerül leküzdeniük, akkor Verstappen mindenképpen, de azért Ricciardo is ott lehet néha. A többiek talán csak akkor, ha a nagy csapatok hibáit egy-egy futamon ki tudják használni.

Szerinted hány évig lesz még a Forma 1-ben Hamilton?

Hát igen, sajnos megy az idő, előbb-utóbb ő is vissza fog vonulni. Jelenleg az mondom, egy 5 év simán benne van.

És még mennyi bajnoki címet szerezhet? Schumachert beérheti? 

Hát ez nagyon jó kérdés A szívem egyértelműen mondja, hogy igen, beérheti a 7 címet. Viszont ha reálisan nézem, akkor ez egy nagyon nehéz feladat lesz. Szerintem van még benne cím. Hogy mennyi, az majd kiderül. 

Rendben akkor még egy záró kérdés. Mit szólsz ahhoz hogy Hamilton az összes instagram posztját törölte? 

Azt gondolom, jobban fel lett fújva ez a történet, mint amennyire komoly volt. Elmondta a véleményét, amivel sokat nem értettek egyet és támadták. Erre elnézést kért. Szerintem itt vége is lehetett volna a dolognak. Nem tudom, végül miért is törölte le a posztjait. Szerintem amint lecseng majd ez a történet, újra elkezd posztolni- bár tálán "megfontoltabban". De ha más szemszögből nézzük, akkor ez még jól is elsült, hiszen így az "uborkaszezonban" is róla szólnak a hírek.

Köszönöm szépen az interjút. 

Okés én is köszönöm./Zoli/