Interjú a fényes jövő előtt álló Fazekas Gergővel

2020.05.31

Ezúttal a Veszprémi KKFT Felsőörs ifjú irányítójával, Fazekas Nándor fiával, Fazekas Gergővel készítettünk interjút.

Gergő a 2018/19-es szezonban szerepelt először az NB I/B-ben. Debütálásakor még a 15. életévét sem töltötte be. Első felnőtt idényben 10 meccsen 26 gólt szerzett. Az idei évadban 15 meccsen 77 gólt szerzett. A csapat a bajnokság berekesztése pillanatában vezette az NB I/B-t, így őket különösen érzékenyen érintette az MKSZ döntése. 


Mikor fogalmazódott meg benned, hogy édesapádhoz hasonlóan te is kézilabdázó szeretnél lenni? 

Igazából amikor kikerültünk Németországba, akkor még nagyon kicsi voltam. Apának az akkori csapata a Köln arénában játszott és jártunk a meccseire, akkor gondolkodtam el azon hogy de jó lenne, ha egyszer én is egy ekkora csarnokban játszhatnék. Amikor a hazajöttünk Veszprémbe az Éles Józsiék csináltak egy kézi sulit és ott kezdtem el  kézilabdázni. Nagyon megtetszett, és ott döntöttem el, hogy én kézilabdás szeretnék lenni. 

Milyen egy világszinten elismert kézilabdázó gyermekeként felnőni? Édesapád gyakran ad neked tanácsokat? 

Persze nagyon jó érzéssel tölt el, hogy apa ilyen eredményeket ért el, ez büszkeség, viszont úgy gondolom, hogy vannak hátrányai is. Sokan azt gondolják, illetve mondták is, hogy velem kivételeznek, mert ő az apukám. Én úgy gondolom, hogy az ő elért eredményeinek semmi köze az én karrieremhez. Én is egy ilyen karriert szeretnek elérni, vagy még jobbat. Egyik nagy előnye a helyzetnek ugyanakkor, hogy ott van a példa a szemem előtt, hogy ezt meg lehet csinálni és akarattal és szorgalommal. Nap mint nap dolgozom azért, hogy nekem is hasonló karrierem legyen.  

A Fazekas család
A Fazekas család

Fiatal korod ellenére elképesztően teljesítettél az NBI/B-ben. Csapatod második legeredményesebbje voltál. Nálad több gólt csak a szintén méltán népszerű korábbi kézilabdázó, Éles József fia, Éles Benedek szerzett a csapatban. Vele milyen a kapcsolatod? 

Valóban nagyon szép szezont produkált a csapat idén, még akkor is, ha félbe szakadt a bajnokság. Úgy gondolom, hogy én is egy jó szezont hagyhatok a hátam mögött. Az, hogy második lettem a házi góllövőlistán, engem nem annyira vonzott, az egyetlen célom  az volt, hogy a kitűzött célt elérje a csapat. Ha nem ment a góllöves, akkor próbáltam a csapattársaimat kiszolgálni. Benivel pedig nagyon jó kapcsolatot ápolunk, sokat beszélgetünk és szabadidőnkben és gyakran eljárunk közösen horgászni.

Hogyan éltétek meg, hogy a vírushelyzet miatt az MKSZ úgy dönött, hogy törli a szezont és nem lesz feljutó csapat?

Persze nagyon rossz, hogy így alakult, de mindenki tisztában van azzal hogy az egészség sokkal fontosabb és úgy gondolom, hogy a bajnokság berekesztése a legjobb döntés volt.  

Szerinted készen álltatok volna az NB I-es szereplésre? 

Úgy gondolom, hogy készen állt volna a csapat a feljutásra. Sok fiatal magyar bizonyítani akar, hogy igazából hol tart és mire képes és ez egy remek lehetőség lett volna.

Meddig tervezel maradni a Veszprémi KKFT Felsőörsnél? 

Erre nehéz választ adni, de azt tudom, hogy a következő szezonban 100%, hogy itt maradok. Azt viszont még nem tudom megmondani, hogy utána mi lesz. 

Mik a hosszútávú céljaid a kézilabdában? Gondolom a válogatottság ott lebeg a szemed előtt, de melyik klubcsapatnál játszanál legszívesebben? 

Természetesen szeretnék bekerülni a felnőtt válogatottba. Emellett egy nagyon régi álmom, hogy egyszer a Lanxes arénában játszhassak. 

Mivel töltöd a szabadidődet, miket szeretsz csinálni?

A családommal szeretek lenni szabadidőmben meg persze a barátokkal, de  ha egy kicsit több időm van, akkor a távoli rokonokhoz is nagyon szeretek elmenni. 


/Zoli/