Interjú a Culé Zóna főszerkesztőjével - Dáviddal

2018.02.11

A mai napon, Magyarország egyik legnagyobb Barcelona szurkolói oldalával sikerült interjút készítenem. A főszerkesztő Dávid állt rendelkezésemre.

Ha szereted a Barcelonát kövesd te is a Culé Zónát! Az oldalt IDE kattintva tudod felkeresni. 


Akkor az lenne az első kérdésem hogy beszélj egy picit az oldalatok keletkezéséről és céljairól 

Az oldal hobbi és tapasztat szerzésként lett megalapítva. Az idő múlásával megkedveltem az oldal szerkesztést és komolyabban kezdtem venni. Az oldal célja, hogy a Barcelona szurkolóit informálja. Elsősorban a futball csapattal foglalkozunk, ezen belül is az első csapattal, de a Barcelona 'B' és a La Masia híreit is igyekszünk célba juttatni. 

Te magad mióta szurkolsz a Barcelonának? és mi miatt kedvelted meg a klubot? 

14, lassan 15 éve követem a csapatot (5 éves korom óta). A csapat iránti szeretet nagyban köszönhetem déditatámnak, aki szintén nagy rajongóra volt a csapatnak. 

Ki volt az első Barca játékos akinek a játéka igazán megfogott? 

Egyértelműen Ronaldinho. Amit a pályán művelt nem volt emberi, emellett az állandó mosollyal az arcán belopta magát az ember szívébe. Emellett Quaresma játékát is kedveltem, viszont ő sajnos nem volt sokáig a Barca játékosa és nem is kapott sok lehetőséget. 

Melyik trófeának örültél a legjobban azok közül amit azóta nyert a Barcelona, hogy a szurkolójuk vagy? 

A 2005/06-os Bajnokok Ligájának, viszont a 2009/10-es Világbajnoki cím is hasonló örömkönnyeket csalt elő belőlem, hiszen ez volt a klub első ilyen trófeája.

És mit gondolsz ki volt ez idő alatt a legjobb Barcelona edző? Frank Rijkaard, Pep Guardiola esetleg Luis Enrique? 

Egyértelműen Guardiola. Ő a modern Barcelona egyik meghatározó alakja .

Akkor most a jelenről. Mi a véleményed a mostani edzőről, Ernesto Valverdéről? 

Jól döntött a nyár folyamán a vezetőség, hogy őt ültették a kispadra és ezt a csapat mostani mutatói is szépen tükrözik. Taktikailag igen érdekes, ugyanakkor eredményes húzásai vannak. Ennek ellenére fájlalom, hogy ő sem mer hozzáérni a La Masia növendékeihez. 

A téli igazolásokhoz mit szólsz? Mina jól pótolhatja Mascheranot? Coutinho vezéregyéniség lehet a katalánoknál is? 

Coutinho és Mina érkezésének is örülök. Coutinho egyértelműen a jövő Barcájának egy meghatározó alakja lehet és véleményen szerint Iniesta méltó utódja lesz. Mina megvásárlása is kiváló döntés volt. Fiatal, viszont kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik. 

A bajnokság már szinte megvan... A kupában is döntős a Barcelona. Mit gondolsz a BL-ben meddig jut a csapat?

Legalább az elődöntőig sikerül menetelni a csapatnak, de remélem sikerül megszerezni a 6. trófeát. 

A Chelseatől nem tartasz? Sima továbbjutás lesz szerinted? 

Tisztelem a Chelseat, hiszen egy szép és eredményes múlttal rendelkező alakulat, emellett a keret is erős. Viszont a jelenlegi formájukat figyelembe véve továbbjut a Barca. Hogy sima továbbjutás lesz-e? Nem. Conte remek edző és szorult helyzetben tud olyat mutatni, amire senki sem számít.

Mit gondolsz, melyik csapat lehet a legnagyobb ellenfele a Barcának a BL-ben? 

Jelenleg a PSG és a Manchester City csapatától tartok a legjobban. Pep Guardiola szépen összerakta az angolokat és kis hibafaktorral futballoznak. A PSG támadósora eszméletlen. Mindhárom tagja nem csak nagy név, hanem remek támadó. Természetesen a középpályát és a védelmet sem szabad elfeledni, hisz ott is remek játékosok állnak Emery rendelkezésére. 

A Real Madrid gyengélkedéséről mit gondolsz? 

Minden csapatnak vannak jó és rossz szezonjai. Véleményem szerint a Real jelenlegi gyengélkedését 2 dolognak köszönheti: a Zidane filozófiájának és a Ronaldo nagyképűségnek. 

És a Barcelona minek köszönheti remek formáját? 

Valverde gatyába rázta a csapatot, emellett Neymar távozása is jót tett a csapatnak. Nem azért, mert Neymar rossz játékos lenne, hanem egyszerűen megbillentette a csapatot. A Barcelona simán kaphatott 4 gólt, egyszerűen volt annyira erős a támadósor, hogy ebből kitudta magát húzni. Ernesto nagyobb hangsúlyt fektet a középpályára, amivel a védekezés is lényegesen erősebb lett. Természetesen a két halóőr, Ter Stegen és Cillessen is remek formában van, ami szintén nagyban hozzájárult a jelenlegi formához. A középpályán ott van Paulinho, aki a védekezésben és a támadásban is nagy szerepet vállal. 

Te mit szóltál mikor kiderült, hogy a Barca leigazolja Paulinhot? Gondoltad volna, hogy ilyen meghatározó játékos lesz? 

Örültem az érkezésének, hiszen a brazil válogatottban is nagy szerepe volt, emellett anno Tottenham csapatánál is kiválóan futballozott. Annak ellenére, hogy bíztam benne, nem hittem hogy ennyire kiváló teljesítményt fog nyújtani. Meglepett a teljesítménye és bebizonyította, hogy a futballban nem lehet semmit biztosra mondani. 

Kit tudnál még elképzelni a Barcába? Kit szerződtetnél a nyáron? 

Griezmann és Thiagot eltudom képzelni Barcelona mezben. Hogy kit igazolnék? Egy fiatal hátvédet, aki középen és a balszélen is megállja a helyét. 

Iniestanak milyen pozíciót tudnál elképzelni a következő idényekben, a visszavonulásáig? 

Továbbra is a középpályán. Iniesta mindössze a civil életben korosodik, a pályan nem látszik rajta, hogy egy perccel is idősebb lenne. 

Akkor még egy zárókérdés. Hány százalék esélyt látsz arra, hogy a Barcelona triplázik az idén?

A bajnokság szinte a zsebünkben. A Sevilla Berizzo menesztése óta nem találja magát. A Bajnokok Ligája lesz a kérdéses, de véleményem szerint 70-80% az esély arra, hogy triplázunk idén.

Rendben. Köszönöm szépen hogy nyilatkoztál nekem! 

Igazán nincs mit.


/Zoli/