Huddersfield Town - ismerd meg jobban a csapatot

2017.07.07

A Huddersfield Town a play off körnek köszönhetően jutott fel az első osztályba, 1972 óta először. Most megpróbáljuk picit közelebb hozni hozzátok a csapatot.

Alapítva: 1908

Bajnok: 3 alkalommal (1924,25,26)

Kupagyőztes: 1 alkalommal (1922)

Szuperkupagyőztes: 1 alkalommal (1922)

Edző: David Wagner

David Wagnernek a Huddersfield Town első profi csapata edzőként. Korábban a Dortmund II csapatát és a Hoffeinheim U17-U19-es csapatait edzette. A 45 éves edzőt 2015 novemberében nevezték ki a csapat élére. Wagner nem volt nagy játékos, de edzőként még lehet sikeres. Sokan Jürgen Klopphoz hasonlítják habitusa miatt.

Igazolások:

Wagner készül az élvonalra 10 igazolást hajtott végre a klub eddig. 

Jonas Lössl:

A Mainztól szerződtetett kapust a Huddersfield, egyelőre kölcsönben. A 28 éves dán kapus kezdő volt a Mainznál, de Adler érkezésével, elveszthette volna ezt a posztot. Wagner minden bizonnyal őt tekinti első választásnak a kapuba. 

Zanka:

Még egy dán igazolás, ráadásul Zanka dán csapattól is érkzett az FC Kopenhagentől. A 27 éves védő alappillére lehet a csapatnak.

Aaron Mooy:

Mooy az előző szezont is a Huddersfield Townban töltötte, véglegesen csak most igazolt el a Manchester Citytől. Az előző szezonban 45 meccsen 4 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki a Championshipben. A 26 éves középpályás fontos játékos volt a másodosztályban, minden bizonnyal az élvonalban is az lesz.

Kasey Palmer: 

Kasey Palmer a Chelseatől érkezett kölcsönbe a friss elsőosztályú csapathoz. 20 éves középpályás az előző szezont is kölcsönbe töltötte a Huddersfieldnél 4 gól és 3 gólpassz a mérlege.

Tom Ince:

A Liverpool nevelése a Derby Countytól írt alá Wagner csapatához. A 25 éves szélső előző idényében 14 gólt szerzett a bajnokságban, most az elsőosztályban bizonyíthat.

Steve Mounié:

A 22 éves csatár a Montpillert hagyta ott, az angol bajnokságban szereplő csapat kedvéért. Az előző francia bajnoki szezonban 14 gólt szerzett a benini csatár. Nagy tehetség a srác, az biztos. Kulcsembere lehet az együttesnek.

Laurent Depoitre:

A 28 éves csatár a Portótol érkezett. A Portonál nem tudott alapember lenni és csak 1 gólt szerzett a szezonban. Depoitre újra felépítheti magát a Huddersfieldnél és alapember is lehet.

További érkezők: Scott Malone, Danny Williams és Elias Kachunga

Csapatkapitány: Mark Hudson

2014-ben a Cardifftól érkezett a Huddersfieldhez. A 35 éves védő nem tudott alapember lenni a tavalyi csapatban. A Premier Leagueban sem lesz egyszerűbb minden meccsen pályára lépnie, de egy biztos, ha a Huddersfield megnyeri a ligát ő emelheti majd először magasba a trófeát. 

Kulcsemberek:

Michael Hefele:

A 26 éves védő kulcsjátékosa volt a csapatnak az előző idényben. Hefele az élvonalban is megállná a helyét.

Rajiv van La Parra:

Van La Parra a Wolvestől érkezett tavaly nyáron. A holland szélső 40 meccsen játszott a Championshipben és 2 gólt is lőtt.

Nahki Wells:

Wells a Bradford Citytől igazolt a Huddersfieldhez 2014-ben. Wells 10 gólt szerzett a a feljutó évben. Komoly vetélytársakat kapott a csatársorban, de azért ott lehet a helye a kezdőben.

Esély a bentmaradásra: 12-14 %

Sokat erősít a Huddersfield, de így sem lesz könnyű kiharcolniuk a bentmaradást. Remélhetőleg érdekes, izgalmas meccseket láthatunk a kisebb csapatok között is a következő PL szezonban.


/Zoli/