Hölgyeim, vagyis uraim!

2017.11.04

A cikkben összegyűjtöttünk egy csapatra való olyan aktív focistát akinek az egyik neve megfelel egy-egy magyar női névnek. Összesen 14 "lánynevű" férfi focistát gyűjtöttünk össze nektek. A kezdő tizenegy mellé így három csere is lesz.

Kapus: 

Jacopo Viola

A Viola Olaszországban férfinévként van jelen. Több olasz Viola nevű focista is van, talán a legismertebb a Nicolas Viola a Benevento középpályása. Jacopo Viola az AC Milan csapatánál nevelkedett, de a felnőtt csapatig nem jutott el. A most 21 éves kapus a 3. osztályú Reggiana csapatánál véd.

Védők:

John Terry

Talán a Chelsea legendája egy kissé kilóg az összeállításunkból. Terry női keresztnév ugyanis nincsen Magyarországon, de a becézése Teri is csak egy r-rel ejtendő. A több mint 2 évtizeden keresztül a Chelseat szolgáló védő jelenleg az angol másodosztályú Aston Villa játékosa.

Joel Abu Hanna

A Kasierslautern 19 éves védője is magyar női keresztnévvel rendelkezik. Abu Hanna a Leverkusen utánpótlásánál játszott sokáig, de a felnőttcsapatban nem mutatkozhatott be. 

Rod Fanni

A Marseille 35 éves védője sem kapta volna a Fanni nevet, ha magyar, de hát ő francia állampolgár. Fanni korábban meghatározó játékosa volt a Marseillenek, de az idén még nem lépett pályára a csapatnál, még 2 mérkőzésen kellene játszania, hogy meglegyen a 200. összecsapása a Marseillenél.

Gaetano Letizia

A Benvento védője z-vel írja a nevét, nem úgy, mint a magyar Letícia névre hallgató lányok, de a neve kiejtése ugyanaz. A 27 éves olasz játékos alapembere a feljutó Beneventonak.

Középpályások:

Luca Zuffi

A 27 éves Basel középpályás a Luca névre hallgat, a Luca a legtöbb országban férfi név, igaz a kiejtés többnyire Luka és gyakran az írásmód alkalmazkodott a kiejtéshez, mint például Luka Modric nevénél. Zuffi 2014 nyara óta erősíti a Baselt és fontos kezdőjátékosa a csapatnak.

Andrea Pirlo

Az Andrea Olaszországban férfi név, így nem meglepő, hogy több Andrea keresztnevű focista is ismert. Összeállításunkba most a 38 éves veterán Andrea Pirlo került be. Pirlo Olaszországban megjárta az Inter, A Milan és a Juevntus csapatát is. jelenleg a New York City FC játékosa, ahonnan januárban minden bizonnyal visszavonul.

Vurnon Anita

Anita az Ajaxnál vált ismertté, de a Newcastle Unitedben is megvetette a lábait. A 28 éves középpályás jelenleg az angol másodosztályú Leeds United labdarúgója.

Ángel Di Maria

A PSG játékosának is csak egy ékezet hiányzik, ahhoz, hogy teljesen egyértelműen lehessen magyar nőnek nézni a neve alapján. Na jó azért igaz az Ángel nem túl gyakori magyar vezetéknév. 

Csatárok:

Adel Taarabt

Az Adel keresztnévre hallgató csatár szebb időket is megélt már. A Milannál is volt egy jobb időszaka, de most már a Genoanál talán újra magára talál a 28 éves marokkói. 

Diego Vera

A 32 éves uruguayi csatár a Veronika női keresztnév becézésére, a Vera névre hallgat. Vera sosem játszott Europában, de az öreg kontinensen kívül meglehetősen sok helyen megfordult már. Most épp a CA Colón játékosa.

Cserék:

Timi Lahti (védő)

A Tímea becézése a Timi név az amit a finn védő kapott. Timi Lahti korábban a Padovánál megfordult, de nem tudott megragadni Olaszországba, így visszatért Skandináviába. jelenleg a VPS játékosa.

Francesco Stella (középpályás)

Az Ausztrál középpályás Olaszországban és Skóciában is játszott, de talán nem volt elég jó Európához, így most már hazájában a Melbourne Sharks játékosa.

Issiar Dia (csatár)

A 30 éves szenegáli csatár korábban az AS Nancy-nál és a Fenerbachenél is focizott. Ma már a Malatyaspor játékosa.

/Zoli/