Hetek óta lángokban az Amazonas, már a sportolók is erről posztolnak.

2019.08.24

A Föld tüdejének is nevezett Amazonas már hetek óta lángokban áll, a tűz megfékezése pedig egyre nehezebb feladatnak tűnik. 

Az elmúlt időszakban nagyon megszaporodtak az erdőtüzek. Az idén már több, mint 83%-al több erdőtűz volt, mint tavaly egész évben, és ez a szám már csak növekedni fog. Ha ez így folytatódik, akkor komoly bajban leszünk, ugyanis a brazil esőerdő felelős a Föld oxigén termelésének 20 százalékáért, és akkor még nem is beszéltünk a temérdek mennyiségű levegőbe került szén-dioxidról, ami a globális felmelegedést fokozza. A problémára egyre több sportoló is igyekszik felhívni az emberiség figyelmét.


Lewis Hamiltonról köztudott, hogy környezetvédő. Többször is adományozott ezzel foglalkozó szervezeteknek és ő maga is beállt szemetet szedni tavalyi nyaralása során. Természetesen az erdőtűzre is felhívta a figyelmet és a segítségét is felajánlotta.

,,Borzasztó látni, mennyire szenved a bolygónk. Az elmúlt évhez képest több, mint 80%-al több az erdőtűz. Az Amazonas ráadásul a Föld tüdeje, mely a tudósok becslése alapján a belélegzett oxigénünk 20%-át termeli. Minden nap, minden egyes percben egy focipályányi erdő pusztul el, óriási szükség lenne, hogy a világ együttesen lépjen fel és segítsen. Ha még nem tettétek meg, kérlek, írjatok erről is, most már életbevágóan fontos, hogy akcióba lépjünk. Az ENSZ-nek is üzenem, ha bármi mód van rá, készen állok arra, hogy bármilyen eszközzel segítsek, amivel csak tudok." - írta instagram oldalán Forma-1 ötszörös brit világbajnoka.  

Cristiano Ronaldo sem hagyta szó nélkül a történéseket:

,,Az Amazonasi esőerdő a világ oxigén mennyiségének több, mint 20%-át termeli és már 3 hete lángokban áll. A mi felelősségünk, hogy segítsünk és megvédjük a bolygónkat."

Kaká az osgemeos.com képét posztolta és ezt írta mellé:

,,A természet türelmetlenül várja Isten gyermekeinek segítségét"

További híres sportolók is felhívták a figyelmet a problémára. Többek között Kylian Mbappé, Dani Alves, Isco, Paulo Dybala és Neymar is posztolt a tűzvészről. Véleményem szerint fontos, hogy a sportolók egyben példaképek is legyenek és jó dolognak tartom, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre, mert bizony a bolygónk egyre nagyobb veszélyben van!


/Zoli/