HC Vardar - MOL-Pick Szeged - előzetes

2019.04.25

Tegnap a Veszprém 6 gólos előnyre tett szert a Flensburg elleni első negyeddöntőben, ma pedig a Szegeden a sor. A Tisza-partiaknak a két évvel ezelőtti győztes Vardarral kell megküzdeniük a Final Fourba jutásért. Az első mérkőzést Szkopjéban rendezik ma 20:00-tól és a Sport 1 természetesen élőben közvetíti. 

Út a negyeddöntőig:

A macedón bajnok komoly átalakuláson ment át a nyáron, így talán kicsit gyengült a csapat eredménysora, de azért így is jó esélyük van a Final Fourra. A csoportkörben a Barcelona és a Veszprém végzett Dibirovék előtt, a továbbjutásuk viszont egy pillanatig sem forgott veszélyben. A negyeddöntőben a PPD Zagrebet kapta ellenfélül a Vardar. Idegenben 9 góllal, odahaza pedig két találattal múlta felül a horvát együttest a két évvel ezelőtti győztes. 


A Szeged nagyon meggyőző volt a csoportkör során, hazai pályán még a PSG-t is elgyőzték Carlos Pastor fiai. A csoportelsőség azonban a francia bajnoké lett, Bodó Ricsiéknek pedig a második hely maradt, olyan együtteseket előztek meg többek között, mint a tavalyi döntős Nantes, a korábbi BL győztes Flensburg vagy éppen a Motor Zaporozsje. A negyeddöntőben a Wisla Plockon jutott túl kettős győzelemmel a magyar bajnoki címvédő. 

Otthon:

Az Észak-Macedón bajnokság felsőházában a Vardar még csak két mérkőzést játszott, így csak a harmadik helyen áll, mivel a többség 4 találkozón van túl. Azért ne legyenek illúzióink, a Vardar a legesélyesebb a bajnoki címre. 


A Szeged 5 ponttal vezeti a bajnokságot az ősi rivális Veszprém előtt, de a bajnoki döntőben még bármi megtörténhet. Egy trófeát ugyanakkor már nyert a klub. A Magyar Kupa fináléjában 28-27-re múlták felül a nagyot hajrázó Veszprém csapatát. 


A két csapat legjobb BL góllövői:

Visszatér Joan Canellas és Jorge Maqueda is

A két csapat között meglehetősen jó a viszony, legalábbis a játékosmozgásokból erre lehet következtetni. Összesen 4 olyan kézilabdázó van, a két keretben aki megfordult mindkét csapatban (Stas Skube, Sergej Gorobok, Joan Canellas, Jorge Maqueda). Most Canellas és Maqueda tér vissza korábbi sikerei helyszínére. Maqueda 3 év alatt 105, míg Canellas 2 szezon alatt 58 góllal segítette a macedón együttest a BL-ben. Mindketten tagjai voltak a 2017-ben Európa csúcsára jutó együttesnek. 


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2017.02.18. Szeged - Vardar 21-23

2017.10.07. Szeged - Vardar 26-26

2018.02.18. Vardar - Szeged 34-30


/Zoli/