Guti - A Real Madrid "csendes" melósa

2018.01.28

Guti profiként 15 évet, az utánpótlást is ide számítva 25 évet töltött a Real Madridnál. Most róla olvashattok.

Született: 1976. október 31.

Klubjai: Real Madrid, Besiktas

Szokás őt örök ígéretként is emlegetni, mivel tartósan nem tudta azt megmutatni ami benne lehetett volna. Guti meglehetősen balhés életet élt, éjszakai bárokban fotózkodott, s az újságírókkal is többször össze balhézott játékos pályafutása során. Talán sorozatos bokasérülései is megakadályozták abban, hogy a Real Madrid legnagyobb játékosa lehessen. 

A pályán azonban valódi zseni volt, remek labdaérzéke és önzetlensége kiemelte társai közül. Ugyan nem volt biztos helye a kezdőben, de azért így is voltak jó szezonjai. A 2000/2001-es szezonja volt a legkiemelkedőbb, ekkor 14 gólt is szerzett. Szinte szezonról-szezonra felmerült, hogy távozik, de hiába érkezett Zidane és később Ronaldo neki csak a szerepköre változott, de a csapat tagja maradt. Ebben az időszakban rendszeresen csereként szállt be, mert ilyenkor jobban ment neki a játék. Guti Raúl mögött a második számú csapatkapitánya is volt a Real Madridnak. 

2009-ben a Real Madrid az Alcaróntól kikapott 4-0-ra, a félidőben Guti csúnyán összebalhézott a királyiak akkori edzőjével, Manuel Pellegrinivel, nem is csoda, hogy a második félidőre már ki sem jött.

2010-ben Mourinho érkezésével nem volt maradása, s a Besiktas igazolta őt le. A Real Madridnál töltött időszaka során 5-ször lett spanyol bajnok, s 3-szor nyerte meg a Bajnokok Ligáját. 

Teljesítménye a Real Madridnál: 

538 mérkőzés - 77 gól - 59 gólpassz


A Besiktasnál 2-szezont játszott, de csak első idényében tudott kezdőjátékos lenni. A "fekete sasoknál" 40 meccsen 12 gólt szerzett, majd 36 évesen visszavonult a profi futballtól.

A spanyol válogatottban mindössze 14 mérkőzésen szerepelt, ingadozó teljesítménye és bokasérülései miatt, ezeken a találkozókon 3 gólt szerzett. 

Guti jelenleg a Real Madrid U18-as csapatának edzője. 

Önzetlenségéről remekül tanúskodik a gólpassz amit Benzemanak adott egy Deportivo elleni mérkőzésen. A videót IDE kattintva tudjátok megnézni. 


/Zoli/