Gianluigi Buffon a PSG játékosa

2018.07.07

Tegnap vált hivatalossá amit régóta sejtettünk, Gianluigi Buffon a PSG-hez igazol. Nagyon furcsa lesz őt más csapat mezében látni, elvégre 17 éve csak a Juventus dresszét húzta magára, mindenesetre örömteli, hogy továbbra is a pályán láthatjuk a 40 éves olasz hálóőrt, aki egy plusz egy éves szerződést kötött a PSG-vel.

Buffon eddig kizárólag a hazájában védett, ritka dolog, hogy valaki 40 évesen igazol először külföldre, ráadásul topbajnokságba. Buffon a Parmanál 220 meccsen állt a kapuba, ez idő alatt 210 gólt kapott, de 85 alkalommal érintetlen maradt a hálója. A zebráknál 656 találkozón 518-szor kapitulált és 311 alkalommal hozta le kapott gól nélkül az adott meccset. 

Hiába, hogy elhagyta az öreg hölgyet rá mindenki Juventus legendaként fog tekinteni, pedig ez nem múlt olyan sokon, hogy ne így legyen. 2006 nyarán Buffon valami új kihívásra vágyott, így távozni szerzettet volna. Állítólag már mindenben megegyezett a Milannal, amikor kiderült, hogy a Juventust visszasorolják a Serie B-be, Buffonnak ez elegendő kihívás volt, így végül maradt a zebrák hálóőre és a másodosztályban is kitartott mellettük. 

Érdekesség, hogy a Juventusnál töltött 17 éve alatt kétszer is megváltoztatták a klub logóját, így ő háromféle Juventus címert viselt a mezén. 

Mi vár rá a PSG-nél?

Poszttársai Alphonse Aréola és Kevcin Trapp lehetnek, bár nem kizárt, hogy utóbbi eligazol. A kezdőkapus szerepkörért Aréolával kell megküzdenie. A bajnokságban jó eséllyel inkább a franciát fogják favorizálni, azonban a BL-ben vélhetően Buffon nevével indul majd az összeállítás, bár az is igaz a BL szezont eltiltásának letöltésével kell kezdenie.


/Zoli/