Franck Ribéry - Lehet még újra a régi?

2017.10.02

Franck Ribéry ismét súlyos sérülést szenvedett, bár az ominózus eset után még olcsón megúszta. A francia a labdára lépett rá elég szerencsétlenül, s kibicsaklott a térde illetve az oldalsó ínszalagja is elszakadt. Műteni nem kell, de legalább 2-3 hónapot ki kell hagynia, így már aligha láthatjuk a 2017-es naptári évben. A Hertha elleni bajnokin Coman váltotta a kényszerből lecserélt Riberyt.

A 34 éves játékos nagyon sérülékennyé vált az elmúlt években, és ez nem úgy tűnik, hogy alábbhagyna az évek múlásával. Ribéry teljesítménye is visszaesőben van az idén 9 mérkőzésen lépett pályára, de csak 1 gólt szerzett és 1 gólpasszt adott, ezt is a szezon legelején a Német kupában. 

Ribery - mint már említettük -  alighanem csak januárban lép pályára, így ebből a szezonból is sokat mulaszt sérülés miatt. Egy ilyen nagy klubnál, mint a Bayern nem jó ómen, ha valaki rendszeresen sokat hiányzik sérülés miatt, így meglehet, hogy nem kap új szerződést a májusban már 35 éves Franck Ribéry. Az biztos, hogy Münchenben már nem építhetnek Robbenre és legfőképpen Ribéryre. Még mindig remek képességű a két szélső, de már nem képesek egy egész szezonon át ugyanolyan formában és egészségi állapotban focizni. 

Robben formája vetekszik fénykorával, de Ribery lassan már kevés, így nem kellene vergődnie és a mezt a ledobni mikor egy mérkőzés 75. percében lecserélik. El kell fogadnia a franciának, hogy már nem alapember és aligha lesz már olyan, mint régen. Amennyiben ezt magában helyre teszi talán még 1-2 évig hasznára válhatna a Bayernnek. Azért egy-egy fontos mérkőzésen 20-30 percre új lendületet hozhat, s erre még pár évig jó lehetne a bajoroknak. 

Ti mit gondoltok, Ribery megközelítheti még valaha csúcsformáját?

/Zoli/