Franciaország - Ausztrália - meccselőzetes

2018.06.16

Ma igazi nagy üzem lesz a világbajnokságon, ugyanis négy mérkőzést rendeznek. A nap első találkozóját Franciaország játsza Ausztráliával 12:00-tól.

A mérkőzés toronymagas esélyese a francia válogatott, míg Ausztráliának nem ezt a mérkőzést kell megnyerni a továbbjutáshoz. Remélhetőleg azért egy jó mérkőzést láthatunk majd a felek között.

A felkészülési mérkőzéseken:

A francia válogatott május végén Írországot verték 2-0-ra, majd júniusban Olaszországot 3-1-re. A Vb előtti utolsó mérkőzésen az Egyesült Államokkal játszottak 1-1-es döntetlent. 

Ausztrália júniusban két felkészülési mérkőzést játszott. A cseh válogatottat 4-0-ra verte, míg Magyarország ellen 2-1-re diadalmaskodott van Marwijk csapata. 

Várható kezdőcsapatok:

Franciaország

                    Lloris

Pavard Varane Umtiti Hernandez

      Tolisso    Kanté    Pogba

Lemar     Griezmann     Dembelé

Ausztrália

                    Ryan

Behich Sainsbury Milligan Risdon

        Luongo   Jedinak   Irvine

 Kruse                                 Leckie

                      Juric

A mérkőzés legfontosabb kérdése az lesz, hogy a franciák mennyire tudnak csapatként együtt működni. Külön-külön szinte minden francia játékos hatalmas sztár, kérdés, hogy tudnak-e egymásért küzdeni.

Kulcsfontosságú szerepe lehet:

Antoine Griezmann

Griezmann fantasztikus szezont zárt 29 gólja mellett 15 gólpasszt is kiosztott 49 mérkőzésen. A válogatottnak is a vezére tud lenni, minden bizonnyal megpróbálja majd megbontani az ausztrál védelmet. Könnyen eltudom képzelni, hogy gólt ünnepelhet pár órán belül.

Tim Cahill

Amennyiben a mérkőzés második felében is úgy néz ki, hogy lesz esélye pontot szerezni az ausztrál válogatottnak, akkor van Marwijk minden bizonnyal pályára fogja küldeni a veterán csatárt. Tim Cahill már nem mai gyerek, de még mindig komoly hasznára van a csapatának elvégre Szíria ellen duplázni tudott  tavaly októberben. 

Rá érdemes odafigyelni: Benjamin Pavard

A Stuttgart 22 éves játékosa eddig mindössze 6 mérkőzésen játszott a válogatottban, de Deschamps nagyon bízik benne. Az előző idényben a Bundesliga összes fordulójában pályára lépett és egy gólt is szerzett. Az biztos, hogy meg fogja kapni az esélyt a VB-n és amennyiben élni tud vele, akkor jó eséllyel egy igazi topklubban kezdi meg a következő idényt.

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2001.06.01. Ausztrália - Franciaország 1-0

2001.11.11. Ausztrália - Franciaország 1-1

2003.10.11. Franciaország - Ausztrália 6-0


/Zoli/