Francia Bajnokság - Hogyan igazoltak a legjobbak?

2017.08.01

A Francia bajnokság pénteken startol el. A hivatalos előzetesünket csütörtökön fogjuk kiadni, most csak egy rövid cikkben értékeljük, hogyan igazoltak a topcsapatok.

PSG - 7

A Párizsiak nem igazoltak rosszul, a Juventus egyik tavalyi legjobbját, Dani Alvest ingyen szerződtették. Yuri berchicét a Real Sociedad 27 éves védőjét, 16 millió €-ért szerződtették. Jelenleg 7-esre értékeljük az eddigi igazolásaikat, de ez még lehet 10, ha hinni lehet a pletykáknak miszerint Neymar a PSG-be igazol. A PSG amúgy sem volt gyenge, komoly kihívója lehet a címvédőnek.

AS Monaco - 7

A Monaco is igazolt pár ismert nevet, vélhetően másodikszámú kapusnak érkezett Benaglio. A védelembe a 23 éves Kongolot szerződtették a Feyenoordtól. A legnagyobb szenzáció az Anderlechttől érkező 20 éves középpályás, Tielemans szerződtetése volt. Meité és Mboula is érkezett még, akár ők is kaphatnak lehetőséget majd. El is kelett az erősítés, hiszen több nagy név is távozott már, Bernado Silva, Mendy és Bakayoko is hiányozhat.

Olympique Lyon - 6

A Lyont hatalmas veszteség érte azzal, hogy Lacazette az Arsenalnál folytatja, míg Tolisso a Bayern Münchenhez igazolt. A Lyon fiatalokkal próbálta pótolni a távozókat. A Realtól érkezett Mariano Díaz, a Chelseatől Bertrand Traoré. A védelembe Kenny Tete lehet a legnagyobb erősítés. Amennyiben bajnoki címért akar küzdeni a Lyon, ez még kevés lesz.

Olympique Marseille - 7

A Marseillénél Bafetimbi Gomes volt a legnagyobb távozó. A védelembe Adil Rami érkezett a Sevillatól. A Wolfsburgtól szerződtették Luiz Gustavot, aki alighanem kulcsembere lesz a csapatnak. A támadó szekcióba is voltak jelentős igazolások N'jié a Tottenhamtől, Germain a rivális Monacotól érkezett. 

OGC Nizza - 3

A Nizzaiak nem erősítettek túl jól, bár már az is hatalmas fegyvertény, hogy sikerült megtartani Mario Balotellit, Pleat és Serit is, legalábbis egyelőre. A csapat fiatal, kisebb nevű játékosokat igazolt, mint Pierre Lees Melou, Adrien Taméze vagy éppen Jean-Victor Makengo. A csapat legnagyobb igazolása a 33 éves védő, Chritophe jallet. 

Ennyi lett volna. A tavalyi első 5 helyezet csapat igazolásait értékeltük a cikkben, és ne feledjétek csütörtökön jön a hivatalos előzeteseünk!

/Zoli/