Finnország - Magyarország - meccselőzetes

2018.09.08

Megkezdődik a Nemzetek Ligája a magyar válogatott számára is. Marco Rossi egy Finnország elleni mérkőzésen debütál a válogatott kispadján.

A magyar válogatott keretét egyértelműen jobb játékosok alkotják, ugyanakkor a finn válogatott is sokat fejlődött az utóbbi években. A finnek legértékesebb játékosa a Bayer Leverkusen kapusa, Lukas Hradecky. A legnagyobb sztárjuk pedig a korábbi Schalke és Celtic csatár, Teemu Pukki. A 28 éves támadó a nyáron igazolt a Bröndbytől a Chmapionshipben szereplő, Norwich Cityhez, ahol eddig 7 mérkőzésen 3 gólt szerzett. A válogatottban eddigi 62 fellépésén 12-ször volt eredményes.

A magyar válogatott új edzője, már kinevezésekor kijelentette, hogy akinek nincsen csapata, vagy csak elvétve kap lehetőséget az ne is számítson válogatott meghívóra. Dzsudzsák Balázs a nyáron szabadon igazolható volt, azonban mindmáig csapat nélkül áll. Marco Rossi nem volt szívbajos, kihagyta a csapatkapitányt a keretből. A karszalagot helyette a Hoffenehimben brillírozó Szalai Ádám fogja hordani. 

Az 53 éves olasz szakember 4 újoncnak szavazott bizalmat a keretben, kérdés, hogy közülük kik kapnak majd valóban esélyt. Litauszki Róbert, Tamás Krisztián, Nagy Gergő és Salló Dániel vár első bevetésére. Mellettük a Vidi 26 éves középpályása, kovács István is meghívót kapott a válogatottba hosszú idő után. Mondjuk jelenlegi teljesítményével, jó eséllyel bármely más szövetségi kapitánytól érkezett volna a behívó.

A várható magyar kezdő:

                    Gulácsi

Kádár    Lang   Litauszki    Fiola

      Nagy Ádám       Kovács

Stieber    Kleinheisler    Lovrencsics

                     Szalai

Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2014.03.05. Magyarország - Finnország 1-2

2014.11.14. Magyarország - Finnország 1-0

2015.06.13. Finnország - Magyarország 0-1


A találkozó 18:00-kor kezdődik és az M4 sport élőben közvetíti.

Hajrá magyarok!


/Zoli/