Ferencvárosi TC - Rosztov-Don - előzetes

2019.04.07
A Ferencváros Ambros Martín együttesével mérkőzik meg a Final Fourba jutásért. A párharc első mérkőzését Budapesten rendezik, 14:30-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetít. 

Nem a Ferencváros a párharc esélyese, de egyáltalán nem lehetetlen feladat legyőzni ezt az orosz együttest. Tavaly ellenük véreztek el a Final Four előtt a Fradi lányai, de ekkor még Siraba Dembelé, Cabral Barbosa és Katarina Bulatovics is a Rosztovot erősítette. Ugyanakkor az idei Rosztovot sem szabad leírni, elvégre a Győrt négyszer BL győzelemig vezető Ambros Martín a tréner. A Fradi mellett szól, hogy a műtéte után lábadozó Anna Vyakhireva ugyan egyre jobb állapotban van, de Budapesten még biztosan nem lép pályára. 

Út a negyeddöntőig:

A Ferencváros a csoportkörből csak a harmadik helyen jutott tovább. A CSM Bukarest és a Kristianstad is megelőzte Kovacsics Anikóékat. A Bietigheimet oda-vissza megverték és hazai pályán a Kristianstadot is felül múlták. A középdöntőre azonban mintha megtáltosodott volna a Fradi, vereség nélkül abszolválta ezt a szakaszt. Az RK Krim Mercatort és a Thüringert oda-vissza legyőzte, a címvédő Győr ellen pedig mindkét alkalommal 32-32-es döntetlent játszott. A középdöntőből is a harmadik helyen jutott tovább a csapat, s így a Rosztov ellen játszik a hőn áhított Final Fourért. 

A Rosztov egy viszonylag gyenge csoportot nyert meg simán, veretlenül. A Brest Betagne ellen játszott egy 29-29-es döntetlent idegenben. A Coopenhagent és a Savehofot viszont mindkétszer felülmúlták Ambros Martín lányai. A középdöntőből csoportmásodikként jutottak tovább, mivel a Metz mindkétszer legyőzte őket. A Buducunst és az Odense legyőzése viszont nem jelentett problémát. 


A két csapat legjobb BL góllövői:


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2016.02.13. Ferencváros - Rosztov 29-29

2018.04.07. Ferencváros - Rosztov 29-31

2018.04.14. Rosztov - Ferencváros 32-22


/Zoli/