Feltörekvő tehetségek - Reiss Nelson

2019.03.26

Napról-napra robbannak be újabb és újabb tehetségek a futball elitjébe, ezért létrehozunk egy cikksorozatot, melyet nekik szentelünk. Ebben a rovatban olyan fiatal játékosokról olvashattok, akik még nem tettek le sokat az asztalra, de övék a jövő. Elsőként a Hoffenheim angol szélsőjéről Reiss Nelsonról írunk. Az értéke a transfermarkt.de szerint 17 millió €.

Reiss Nelson 1999. december 10-én született. Édesapja zimbabwei származású, édesanyja viszont angol. Nelson 2007-ben került az Arsenal utánpótlásához. Az ágyúsoknál végig járta a szamárlétrát, s tavaly a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott. Az U23-asoknál alapember volt, s egyértelművé vált, kinőtte a csapatot, a felnőttek közé azonban még kevésnek találták, így erre az évadra a Hoffenheim kölcsönjátékosa lett. A német együttesben 18 Bundesliga találkozón 6 gólt szerzett és 1 aszisztot osztott ki. Eddigi pályafutása egyik legszebb pillanata pedig az lehetett, amikor a Shaktar ellen bemutatkozott a Bajnokok Ligájában is. 

Válogatott:

A korosztályos angol válogatottakat végig járta, jelenleg is tagja az U21-es csapat keretének, de a felnőttek között még nem volt alkalma bemutatkozni, pedig egyik legjobb gyerekkori barátja, Jadon Sancho már megtehette ezt. Ami késik nem múlik, ne legyenek kétségeink Nelson is angol válogatott lesz idővel.

A jövő:

 Az Arsenállal élő szerződése van 2022-ig. A Hoffenheimnél ugyan fantasztikusan kezdett, de ebben a naptári évben még nem nyújtott igazán meggyőző játékot, így az sem kizárt, hogy egy évvel meghosszabbítják a kölcsönszerződését. Talán ez lenne a legjobb opció számára, de az sem kizárt, hogy már a következő idényben megállná a helyét az ágyúsoknál. Mindenesetre végleg eladni óriási hiba lenne Unai Emeryék részéről.

Eddigi pályafutása legjobb mérkőzése:

2018.10.20. FC Nürnberg - Hoffenheim 1-3 

Ugyan az Augsburg ellen az utolsó 10 percre állt be csereként és győztes gólt szerzett, mégsem erre a találkozóra esett a választásom. A Nürnberg ellen 70 percet töltött a pályán és duplázni tudott. Az első játékrészben a hazaiak szereztek vezetést, majd a fordulás után Nelson egyenlített. Az 57. percben pedig már a vezetést is megszerezte csapatának. 


/Zoli/