Feltörekvő tehetségek - Ferran Torres

2019.05.02

Napról-napra robbannak be újabb és újabb tehetségek a futball elitjébe, ezért létrehozunk egy cikksorozatot, melyet nekik szentelünk. Ebben a rovatban olyan fiatal játékosokról olvashattok, akik még nem tettek le sokat az asztalra, de övék a jövő. Ma a Valencia ifjú titánjáról, Ferran Torresről olvashattok. 

Ferran Torres még csak négy szülinapján van túl, azért nem semmi, hogy így is a Valencia első csapatában játszik már. Humorizálást félretéve, Torres nyilván nem négy éves, de mivel 2000. február 29-én született, ezért a napján még csak négy alkalommal ünnepelhette születését. Gyerekkorában leginkább futsalozni szeretett, de később áttért a nagypályás focira. Mindössze 6 éves korában szerződtette őt a Valencia. A 2016/17-es idényben mutatkozott be az együttes második csapatában, s bő egy évvel később már a felnőttek között is debütált. Első meccsét 2017 november 30-án egy Real Zaragoza elleni kupameccsen játszotta, s rögtön egy gólpasszal járult hozzá csapata 4-1-es győzelméhez. A 2017/18-as idényben összesen 16 meccsen lépett pályára, de csak az idén játszotta be magát igazán a csapatba. A felnőtt csapatban először egy Sporting Gijon elleni kupameccsen volt eredményes, majd pár nappal később a La Ligában is betalált. A Celta Vigo ellen szerezte első bajnoki gólját, ezzel ő lett az első 2000 után született labdarúgó, aki gólt szerezett a spanyol élvonalban. Azóta betalált a Girona ellen is és egyre gyakrabban találja magát a kezdőben. 


Válogatott:

Pályára lépett már a spanyol U17-es és U19-es válogatottban is. A két korosztályban összesen 34 meccsen szerepelt és 9 gólt jegyzett. A felnőtt válogatott meghívó egyelőre még várat magára.

A jövő:

Korábban lehetett hallani a Real Madrid és a Barcelona érdeklődéséről is, de a két gigacsapatban, aligha kapna rendszeres játéklehetőséget Torres, így az a realitás, hogy még legalább 2-3 évig marad a denevérek labdarúgója. 


Eddigi pályafutása legjobb meccse:

2019.01.15. Valencia - Sporting Gijon 3-0

Január elején Ferran Torres kezdőként kapott lehetőséget a Sporting Gijon elleni kupameccsen. A 76. percben gólpasszt adott Santi Minának, majd a 89. percben maga is betalált. 

/Zoli/