Everton - Lyon - Előzetes!

2017.10.19

Az Európa Liga E csoportjának rangadóján találkozik egymással az Everton és a Lyon. Egyik csapat sincsen túl jó formában, az Everton az Atalantától kikapott, és az Apollon ellen is csak egy döntetlenre futotta. Ronald Koeman csapata jelenleg az utolsó a csoportban. A Lyon az Apollonnal és az Atalantával is ikszelt, így a második a csoportban.  

Várható kezdőcsapatok:

Everton

                Pickford

Holgate Keane Williams Baines

       Davies      Schneiderlin

Sigurdsson Rooney Klaassen

                Sandro

Lyon

                Lopes

Marcal Morel Marcelo Rafael

          Ferri    Tousart

 Depay       Fekir        Traoré

                 Mariano

Az Evertonnál Barkley, Bolasie, Mori és Coleman játékára nem számíthat Koeman. A Lyonnál vélhetően Mendy és Cheikh nem lép majd pályára. 

A hazai bajnokságban:

Az Everton meglehetősen jól igazolt a nyáron, ám mégsem sikerült jól rajtolniuk a Premier Leagueban. Az Everton eddigi 8 bajnokiján mindössze kétszer nyert, a Bournemouth és a Stoke ellenében. További két pontot sikerült még összegyűjteniük, a Burnley és a Mancehster City ellen sikerült döntetlent játszani. Az Everton 8 forduló után 8 ponttal az angol bajnokság 16. helyén áll.

A Lyon sokat gyengült Lacazette Arsenalba való igazolása miatt, de Mariano Díaz remek igazolásnak bizonyult és egyelőre jól pótolja Lacazettet. A szezonban egyetlen vereséget szenvedett el a Lyon, a PSG ellen kaptak ki. 4 döntetlent és 4 győzelmet sikerült elérni a további találkozókon. A Lyon 9 forduló után 16 egységgel a 6. helyen áll.

A találkozót 21.05-től rendezik és a Digisport2 élőben közvetíti. 

/Zoli/