Espanyol - Ferencváros - Előzetes

2019.09.19

15 év után újra Európa Liga főtáblás meccset vív a Ferencváros. A zöld-fehérek első ellenfele az Espanyol lesz. A találkozó 21:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. A játékvezető Nikola Dabanovic lesz. 

A nagy visszatérők:

Nem csak a Ferencvárosnak jelent kuriózumot az, hogy az ősszel még érdekelt a nemzetközi porondon, hanem az Espanyolnak is. A barcelonai csapat legutóbb 12 éve szerepelt a második számú európai kupában, igaz akkor döntőig meneteltek. A tavalyi bajnoki hetedik hely selejtezőt ért, ott pedig a Luzernt simán, a Zoryát pedig nagy csatában búcsúztatta Gallego csapata. 

A Ferencváros, ahogy már említettem 15 év után szerepel újra nemzetközi főtáblán. A 2004/05-ös szezonban az öt csapatos csoport negyedik helyén végzett a IX. kerületi együttes. Az idén magyar bajnokként a BL selejtezőben indult a Fradi, de ott 2 megnyert párharc után a Dinamo Zagreb ellen elvérzett. Az EL selejtezőben azonban legyőzte a Suduvát és főtáblára jutott. 


Forma (legutóbbi 5 meccs)

Espanyol

2 győzelem (Zorya, Eibar)

2 döntetlen (Alaves, Zorya)

1 vereség (Granada)

A bajnokságban elfoglalt pozíció: 17.

Ferencvárosi TC

3 győzelem (Suduva, DVTK, Paks)

1 döntetlen (Suduva)

1 vereség (Puskás Akadémia)

A bajnokságban elfoglalt pozíció: 5.


A titkos fegyver - Alberto Bosch

A Ferencváros másodedzője 2004 és 2012 között az Espanyol utánpótlásánál dolgozott, így ő ismeri a csapatnál zajló munkafolyamatokat. Bár a játékosok közül egyedül Pol Lozanoval dolgozott korábban, így is hasznos lehet a Fradi számára Bosch Espanyolnál töltött 8 éve. Számára biztosan különös élmény lesz a ma esti összecsapás. 

Várható kezdőcsapatok:

Espanyol: Diego Lopez - Vila, Pedrosa, Naldo, J. Lopez - Darder,  Roca, Granero, M. Vargas - Calleri, Wu Lei

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Heister - Sigér, Kharatin - Varga, Tokmac, Zubkov - Boli


Dibusz Dénes mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Más mérkőzés lesz ez a bajnokikhoz képest, az ellenfél erejét nézve, ez nem is kérdés. Már voltak nehéz meccseink az európai kupaporondon, akár csak a Ludogorecre vagy a Dinamo Zagrebre gondolok, de velük is fel tudtuk venni a harcot, tudjuk, hogyan lehetünk eredményesek holnap, nem féltem magunkat. Szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az őszt. Tudom, hogy sok feladatom lesz, nem fogok unatkozni, de egy kapus számára az a legjobb, ha végig feladata van. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket, biztosan nagy erőt adnak majd nekünk"

Az interjú a Ferencváros hivatalos oldalán jelent meg!

Akikre különösen figyelni kell

Mivel az Espanyol kerete a transfermarkt.de szerint majdnem nyolcszor annyit ér, mint a Fradié, mondhatnám, hogy mindenkire és ez igaz is lenne. Mégis megpróbálok most egy-két játékost kiemelni. A csapat legismertebb játékosa talán Diego Lopez, aki korábban a Real Madrid első számú hálóőre volt. Mellette Granero, Didac Vila és Victor Sánchez neve is ismerősen csenghet, de ők jóformán csak a múltjukból élnek.. A csapat egyik legjobbja Facundo Ferrerya, aki sérülés miatt elképzelhető, hogy nem lép pályára, de a Bayern München által is csábított Marc Roca biztosan ott lesz a pályán. Matías Vargas játékára pedig a Fradi másodedzője, Bosch is felhívta a figyelmet. Az argentin szélső 3 gólnál és 3 gólpassznál jár az évadban. 

Matías Vargas
Matías Vargas


/Zoli/