Elhunyt Lázár Bence

2018.02.22

Február 22-én hosszan tartó betegség után elhunyt Lázár Bence, a korábbi Újpest csatár. 1 hónappal 27 születésnapja előtt távozott az élők sorából.

A napokban még véradásra szólították fel a szurkolókat, Bence gyógyulása érdekében, ám a véradást Lázár Bence már nem élhette meg. A család ennek ellenére is arra kéri az embereket, hogy aki tervezett menjen el holnap vért adni, hogy a hasonló helyzetben lévő személyeken segíthessen, ha már Bencén nem lehet.

A Lázár család közleménye:

,,Mélyen megrendülve tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Lázár Bence 2018. február 22-én hajnalban az angyalokhoz költözött és mától egy csillaggal több ragyog az égen. Bence is úgy akarná, hogy a neki szánt véradások más betegtársain segítsenek, ezért kérjük akik tervezték holnap menjenek el vért adni. Hisszük és tudjuk, hogy Bence már az égi csapatban focizik, hiszen ez volt az élete."

Lázár többszörös utánpótlás válogatott volt, de a felnőtt válogatott mezét egyszer sem húzhatta magára. Az Újpest felnőtt csapatánál 66 meccsen szerepelt, 19 gólt lőtt és 10 gólpasszt osztott ki. 

Lázár Bencénél 2015-ben diagnosztizáltak leukémiát, így kénytelen volt visszavonulni a profi futballtól. Később voltak még jobb időszakai, mikor jobban érezte magát, s a Sport TV-nél dolgozott, és maradt a futball közelében. Ám állapota sajnos újra mélypontra került, s innen már nem volt visszaút...

Utolsó profi klubja, az Újpest csütörtökön, 19:30-tól a Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással tiszteleg korábbi csatáruk előtt. 

Nyugodj békében Bence! Kitartást a családnak!


/Zoli/