Elfeledett pilóták - Christijan Albers

2018.04.03

A cikksorozatban, olyan pilótákat mutatunk be nektek, akik mára már szinte teljesen a feledés homályába merültek, pedig a király kategóriában szerepeltek. A mai részben Christijan Albersről olvashattok.  

Albers 2005 és 2007 között szerepelt a Forma-1-ben, igaz utolsó szezonja nem volt teljes.

Született: 1979. április 16.

Csapatai: Minardi, Midland, Spyker

Nagydíjak száma: 46

VB pontok: 4

Albers a 2005-ös szezont a Minardi pilótájaként kezdte meg. Akkoriban a Minardi volt a mezőny leggyengébb csapata, így nem lehettek nagy elvárásai a csapatnak Alberstől. Amerikában egy bravúrosnak tűnő 5. hellyel 4 pontot szerzett. Persze azért ez cseppet sem volt akkora bravúr, mint amekkorának tűnik, ugyanis ez volt az a futam, melyen csak a Bridgestone gumit használó autók startoltak el. Albers a csapattársát megverte, így 4 ponttal lett gazdagabb. A Minardiból a következő szezonra Toro Rossó lett, így Albersnek mennie kellett.

2006-ra a Midlandhoz szerződött, melynek a szezon közben változott meg a neve Spykerre. A szezonbéli legjobb eredményét a Hungaroringen érte el, amikor is 10. lett, de akkoriban ezért még nem járt pont. 

2007-re is maradt a Spykernél, legalábbis a szezon feléig. Két 14. helyet szerzett a brit nagydíjig. Támogatói pénze is elfogyott és az újonc csapattársa, Adrian Sutil is rendre legyőzte, így nem volt maradása a szezon második felére.  Előbb Markus Winkelhock versenyzett helyette, majd Sakon Yamamoto kapta meg az autóját. Albersnek többet már nem volt lehetősége visszatérni a Forma-1-be, mint pilóta.

Érdekesség:

Albers 2014-ben két hónap erejéig a Caterham csapatfőnöke volt.


/Zoli/