Egy korszak vége - Arjen Robben visszavonult a Holland válogatottól

2017.10.11

Véget ért egy korszak az oranjeban, már végelegesen. Kuyt, Van Perise és Huntelaar után Arjen Robben is befejezi válogatott szinten. 

A Holland fociban hatalmas problémák vannak, zsinórban második nagy világrendezvényre nem tudtak kijutni. A 2016-os EB-ről  lemaradt a holland csapat, és most a 2018-as Vb-re sem sikerült kijutniuk. Robbenéknek a svédeket kellett volna 7-tel megverni, de ez nem sikerült. Robben utolsó válogatott mérkőzésén azért még odapirított, ugyanis az ő duplájával tudott nyerni az oranje. Robben már tudta, hogy ez lesz az utolsó válogatott fellépése, ezt jól mutatja az is, hogy a mérkőzés előtt a himnusznál elsírta magát. 

Arjen Robben volt a válogatott csapatkapitánya, s nagyon hiányozni fog, ezt Advocaat szövetségi kapitány is megerősítette.

Robben nyilatkozata:

,,Még egyszer meg akartam mutatni, mire vagyok képes" 

,,Harminchárom éves vagyok, Európa egyik legnagyobb klubjában játszom, és választanom kellett. Sokáig gondolkodtam, mielőtt döntöttem" - tette hozzá.

Most már tehát csak a Bayernre kell koncentrálni a kopasz szélsőnek. Hiába 33 éves, még mindig elképesztő lendület van benne, s kulcsjátékosa a münchenieknek. 

Robben a holland válogatottban 96 mérkőzésen lépett pályára és 37 gólt jegyzett. A legnagyobb sikerét Robben a 2010-es VB-n érte el a válogatottal, amikor is ezüstérmet szerzett, de a 2014-es VB-n is szépen teljesítettek, s bronzérmesek lettek. 

/Zoli/