Dudelange - MOL Vidi FC - előzetes

2018.07.10

Eddig a névváltás miatt szóltak a hírek a fehérvári futballklubról, de most már  a teljesítményük kerül előtérbe. A magyar bajnok Videoton új szponzort kapott a MOL személyében, de nem ez váltotta ki a szurkolók nem tetszését hanem az, hogy Videoton helyett ezentúl Vidi néven futnak majd. Amennyiben sikerülne kvalifikálni a BL csoportkörbe aligha érdekelne bárkit is, hogy Vidi vagy Videoton. Ehhez első lépésként a luxemburgi Dudelange csapatát kell legyőzni. 

Egyértelműen a MOL Vidi a továbbjutás esélyese, de nem szabad leírni a luxemburgi klubot sem, elvégre nemrégiben a válogatott vereséget szenvedett a miniállamtól. 

Komoly érvágás a csapatkapitány hiánya

A MOL Vidi 35 éves védője, Juhász Roland ugyan elutazott társaival Luxemburgba, de a pályán nem lehet a csapat segítségére. Juhász még a tavalyi Partizan Belgrad elleni hazai mérkőzésen kapott piros lapot, így eltiltását tölti. 

Várható kezdőcsapatok:

Dudelange

                  Joubert

Malget Schnell Prempeh Mélisse

       Kruska           Da Cruz

   Sinani      Stolz     Couturier 

             S. Ibrahimovic


MOL Vidi FC

                  Kovácsik

Stopira   Fiola  Vinícius   Nego

Hadzic  Pátkai  Varga  Huszti

   M. Scepovic        Lazovic


Korábbi dortmundi játékos is szerepel a Dudelange keretében

Marc-André Kruska korábban 4 szezonon át erősítette a Borussia Dortmund csapatát, ezzel egyértelműen ő a csapat legnevesebb játékosa. A 31 éves védekező középpályás idén nyáron a Werder Brementől érkezett Luxemburgba, igaz a Werdernél csak a 3. ligás csapatban kapott lehetőséget. Azonban szebb időszaka is volt, ugyanis 2004 és 2008 között minden sorozatot figyelembe véve 107 mérkőzésen szerepelt a Dortmundnál és 2 gólt is szerzett. Bár azóta csak lefelé ívelt a karrierje, mégis érdemes lesz rá odafigyelni. 


A mérkőzés 18:00-kor kezdődik és a Duna World közvetíti élőben. A visszavágóra 7 nap múlva fog sor kerülni.


/Zoli/