Dél-Korea - Mexikó - meccselőzetes

2018.06.23

Ma 17:00-tól a Rosztov stadionban  Dél-Korea és Mexikó játszik kulcsfontosságú találkozót. A mérkőzés játékvezetője a szerb, Milorad Mazic lesz. 

A mérkőzés esélyese egyértelműen a mexikói csapatot, főleg az első kör eredményeit tudva. Amennyiben a közép-amerikai csapat nyerné a találkozót, szinte biztos továbbjutó lenne, míg Dél-korea kiesne. Sonéknak tehát kötelező a győzelem, ha a legjobb 16 közé szeretnének jutni.

Az első mérkőzésen:

A Dél-koreai válogatott Svédország ellen kezdte a tornát. A svéd válogatott uralta a mérkőzést, ezt az is jól támasztja alá, hogy háromszor annyit lőttek kapura, mint a koreaiak, ráadásul Sonéknak kaput eltaláló próbálkozásuk nem is volt. Ám a dél-koreai remek védekezésnek köszönhetően akcióból nem tudták gólt szerezni a skandinávok. Azonban a 65. percben büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Granqvist értékesített, ezzel megnyerte a találkozót Svédországnak.

A mexikói válogatott a dél-koreaival ellentétben euforikus hangulatban várja a mai mérkőzést. Mexikó a címvédő, Németországgal csapott össze az első körben, s nagy meglepetésre Hirving Lozano 35. percben szerzett góljával felül múlták Löw csapatát. 

Várható kezdőcsapatok:

Dél-Korea

                                        Cho Hyun-Woo

Lee Yong      Jang Hyun-Soo     Kim Young-Gwon        Kim Min-Woo

         Lee Jae-Sung       Ki Sung-yueng        Koo Ja-Cheol

     Hwang Hee-Chan        Kim Shin-Wook           Son Heung-Min

Mexikó

                       Ochoa

Gallardo   Moreno   Ayala   Salcedo

       Guadrado        Herrera

  Lozano          Vela            Layún

                    Chicharito


1 indok, amiért Mexikó ma sem szenved vereséget - Guillermo Ochoa

Elképesztő, mintha Guillermo Ochoa négy éven át kizárólag a világbajnokságra készülne. Ochoa közel sem tartozik a világ legelismertebb kapusai közé, de a világbajnokságokon rendre nagyot alakít Négy éve vált igazán ismertté, az akkor az AC Ajaccioban védő kapus. 4 éve Brazília ellen nyújtott fantasztikus teljesítményt, s hozta le kapott gól nélkül a találkozót. Akkor sokan arra számítottak Ochoat egy igazi topcsapat vásárolja meg, nem így lett. Azóta védett a Malaganál, a Granadánál és jelenleg a Standard Liege kapusa. Lassan 33 éves lesz, de még mindig ő a nemzeti csapat első számú hálóőre. Pár napja a címvédő Németország ellen ismét brillírozott. A német válogatottnak 9 kaput eltaláló kísérlete volt a találkozó során, Ochoa mindet kivédte. Most már sejtjük, aligha igazol topklubhoz, de talán a válogatottnál komoly küldetése van...


/Zoli/