David Davis a Telekom Veszprém új edzője

2018.10.09

A mai napon nevezte ki a bakonyi klub vezetősége az új edzőjét. 

Bár sokan szerették volna, Gulyás István nem marad a csapat élén. Az új edző a spanyol, David Davis lesz, akinek munkáját Carlos Perez fogja segíteni, míg a sportigazgató Gulyás István lesz.

Davis pályafutása során balszélső volt. A legsikeresebb éveit a BM Valladolid (1999-2005) és a Ciudad Realnál (2005-2011) töltötte. Előbbi klubbal egy spanyol kupát nyert, míg a Ciudad Realnál töltött 6 éve alatt háromszor lett spanyol bajnok, háromszor spanyol kupa győztes, egyszer spanyol szuperkupagyőztes és a Bajnokok Ligáját is három alkalommal nyerte meg a csapattal. Ezt követően az Atletico Madridhoz igazolt, de ott már nem voltak komolyabb eredményei. 2013-ban a Porto csapatától vonult vissza.

A spanyol válogatott dresszében 93 alkalommal futott pályára és 132 gólt szerzett.

Rövidke edzői pályafutása során a Vardar volt az egyetlen klubcsapata. A férfi felnőtt csapatnál volt másodedző 2014 és 2018 között. Részese volt a Vardar 2017-es BL győzelmének is. A 2016/17-es szezonban emellett a Vardar női csapatának is a trénere volt. Korábban volt az orosz válogatott másodedzője, jelenleg pedig az egyiptomi csapat szövetségi kapitánya. 

David Davis még csak 41 éves és nincs igazán komoly edzői tapasztalata, így sokan talán kétkedve fogadják őt. Talán a  Davis-Perez páros nem a legrutinosabb edzői téren, de az biztos, hogy nagyon motivált. 


/Zoli/