Dánia - Ausztrália - meccselőzetes

2018.06.21

A nap első mérkőzésén Dánia és Ausztrália mérkőzik meg a Szamara Arénában 14:00-tól. A mérkőzés játékvezetője a spanyol Antonio Mateu Lahoz lesz.

A mérkőzés esélyese a dán válogatott, de az ausztrálok számára is fontos ez a találkozó. Mile Jedinakéknak legalább pontot kellene szerezniük ahhoz, hogy legyen esélyük továbblépni a csoportból.

Az első mérkőzésen:

Dánia Perut múlta felül egy igazi parázsmérkőzésen az első fordulóban. A dánokat már a 35. percben komoly érvágás érte, ugyanis megsérült William Kvist, aki már nem léphet pályára az idei VB-n. A félidő végén Peru büntetőhöz jutott, de Cueva fölé rúgta a tizenegyest. A találkozó egyetlen gólját a Leipzig fiatal támadója, Yussuf Poulsen szerezte Eriksen passza után az 59. percben.

Az ausztrál válogatott sokáig jól tartotta magát a franciákkal szemben. Az 58. percben azonban büntetőhöz jutottak a gallok, melyet Griezmann értékesített. Innen még volt visszaút a kenguruk számára, ugyanis 4 perccel később Jedinak is gólra váltott egy tizenegyest. Végül a 81. percben Pogba lövése után szereztek újra vezetést a franciák, a FIFA végül Behich öngóljának adta meg a találatot. 

Várható kezdőcsapatok:

Dánia:

                  Schmeichel

Dalsgaard   Kjaer Christensen   Larsen

              Delaney      Schöne

     Poulsen      Eriksen        Sisto

                       Dolberg

Ausztrália:

                      Ryan

Behich  Milligan Sainsbury  Risdon

          Mooy           Jedinak

    Kruse        Rogic        Leckie

                     Juric


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2007.02.06. Ausztrália - Dánia 1-3

2010.06.01. Ausztrália - Dánia 1-0

2012.06.02. Dánia - Ausztrália 2-0


/Zoli/