Dánia a világbajnok

2019.01.27

A Dán válogatott valósággal bedarálta Norvégiát és története során először világbajnok lett. Érkezik a mérkőzés összefoglalója:

1. félidő:

Jól kezdte a mérkőzést a norvég válogatott, de hamar átvette az irányítás a házigazda. A norvégoknál Sagosen és a két szélső játszott jól az első félidőben, igaz a PSG átlövőjének is voltak hibái. A dánok ellen nem működött a gyors támadásokra épülő norvég játék. Lerohanás gólt csak elvétve tudtak szerezni az első 30 percben, felállt fal ellen pedig nem sikerült megjátszaniuk legnagyobb fegyverüket, Myrholt. A dán csapat ellenben remek támadásokat vezetett és olykor könnyű gólokat is tudott szerezni. Rasmus Lauge 4, Mikkel Hansen és Mensah Larsen pedig 3 gólt szerzett az első játékrészben. A szünetre 7 gólos lett a dán előny, nagyon nehéz volt elképzelni, hogy Norvégia innen visszajöhet. 

2. félidő:

Esélye sem volt a Norvégoknak még csak a felzárkózásra sem. Dánia végig kiválóan játszott, a norvégok egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a védekezésükkel. Többször volt 10 gól is közte, a végére azonban sikerült kicsit kozmetikáznia az eredményen a norvégoknak. A dán kapusteljesítmény is kiváló volt, Landin közel 40%-al védett. 


Norvég gólszerzők: Magnus Jondal (10), Sander Sagosen (4), Goran Johanessen (3), Kristian Bjornsen (2), Petter Overby, Bjarte Myrhol (1-1)

Dán gólszerzők: Mikkel Hansen (7), Rasmus Lauge, Morten Toft Olsen (5-5), Mads Mensah Larsen (4), Magnus Landin, Lasse Svan (3-3), Nikolaj Öris (1)/Zoli/