CSM Bukarest - Győri ETO - A tét a döntőbe jutás

2018.05.12

Kezdetét veszi a budapesti Final Four! Az elődöntőben a Győr a CSM Bukaresttel mérkőzik meg a döntőbe jutásért. 

A hazai bajnokságban:

A CSM Bukarest már biztosan megnyeri a román bajnokságot, ugyanis 2 fordulóval a vége előtt 18 pont az előnye a Magura Cisnadiei előtt. A Győr ezzel ellentétben még komoly versenyben van a  Ferencvárossal a bajnoki címért. Jelenleg csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet a Győr.

Út a Final Fourba:

CSM Bukarest

A román bajnok az A csoportból csoportelsőként jutott tovább megelőzve a Gdynia, a Ljubljana és az NFK Nyk csapatát. A második csoportkörben a 3. helyen lépett tovább a CSM Bukarest. A Győri ETO és Rosztov Don előzte meg őket, de a Midtjyllandot az NFH Nyk-t és a Ljubljanat maguk mögé utasították. A negyeddöntőben a Metz volt az ellenfél. Az odavágón 13 góllal győzött a CSM Bukarest, így a visszavágón hiába nyert héttel a Metz, a románok jutottak a Final Fourba.

Győri ETO

A Győr az első csoportját pontvesztés nélkül nyerte meg. A Rosztov a Midtjylland és a Brest Bretagne sorolt be a BL címvédő mögé. Bár Ambros Martin csapata a második csoportkörben CSM Bukarest elleni idegenbeli találkozón vereséget szenvedett, így is csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a Buducnost volt a Győr ellenfele, melyet kettős győzelemmel búcsúztattak Görbicz Anitáék.


Akire kulcsszerep hárul majd,...Bódi Bernadett

A Budapesti Final Fourban Bódi Bernadett lesz a Győr egyetlen jobbszélsője, így jó eséllyel 120 percet kell majd végigjátszania a két nap alatt. Jana Knedlíkova sérülése miatt maradt egyedüli megoldásnak Bódi a jobboldalon. A 32 éves jobbszélső 28 gólt szerzett az idei BL kiírásban. Legtöbbször az RK Krim Mercator elleni hazai meccsen talált be, ott ötször volt eredményes. Reméljük ma is tudja gyarapítani góljai számát. 

Hiányzók:

A Győr nehéz helyzetben van ami a sérültek illeti. Nem csak Jana Knedlíkova kénytelen kihagyni a Final Fourt, hanem Tomori Zsuzsanna és a csapat egyik legjobbja, Nora Mörk is. 

A legjobb BL góllövők:

CSM Bukarest 

Cristina Georgina Neagu - 101 gól

Isabelle Gulldén - 59 gól

Amanda Kurtovic - 52 gól

Malm Marit Frafjord - 34 gól


Győri ETO

Görbicz Anita - 62 gól

Stine Bredal Oftedal - 49 gól

Nora Mörk - 49 gól

Cornelia Nycke Groot - 40 gól


Legutóbbi 3 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2016.11.04. Győri ETO - CSM Bukarest 33-25

2018.01.26. CSM Bukarest - Győri ETO 28-22

2018.02.26. Győri ETO - CSM Bukarest 28-24


A találkozó 15:15-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti! A mérkőzésen horvát játékvezetők dirigálnak majd. 


/Zoli/