Chile - Németország - a DÖNTŐ

2017.07.02

A mai napon rendezik a Konföderációs Kupa döntőjét, melyet Chile vív meg Németországgal. A mérkőzés 20:00-kor kezdődik és az M4 sport élőben közvetíti! A két döntős a csoportkörben már találkozott egymással akkor 1-1 lett a végeredmény.

Chile:

Chile a csoportból 1 győzelemmel (Kamerun ellen) és 2 döntetlennel (Németorszég és Ausztrália ellen) tudott továbbjutni. Portugália ellen az elődöntőben 0-0-ás 120 perc után büntetőkkel jutottak tovább. 

Eddig gólszerzők:

Alexis Sanchez (1)

Martin Rodriguez (1)

Eduardo Vargas (1)

Arturo Vidal (1)

Németország:

Joachim Löw Német válogatottja megfiatalodva érkezett a tornára, 7-en még az U21-es EB-re is mehettek volna. A nagy sztrárok kimaradtak: Özil, Müller, Hummels, Schürrle és Reus is pihenőt kapott. A csoportkörben Kamerunt és Ausztráliát is elverték Chile ellen csak egy x-re futotta. Mexikót az elődöntőbe gálaelőadással 4-1-re vertek a fiatal németek.

Eddigi gólszerzők:

Leon Goretzka (3)

Timo Werner (3)

Lars Stindl (2)

Kerem Demirbay (1)

Julian Draxler (1)

Amin Younes (1)

Várható kezdők:

Chile: Bravo - Beausejour, Jara, Medel, Isla - P. Hernandez, M. Díaz, Aranguiz - Vidal - Sanchez, Eduardo Vargas

Németország: Ter Stegen - Kimmich, Ginter, Mustafi - Henrichs, Goretzka, Rudy, Hector - Stindl, Draxler - Werner


Kulcsjátékosok:

Arturo Vidal: 

Sanchez mellett Vidal is nagyon fontos embere a válogatottnak. A Bayern München játékosa eddig 1-szer talált be a tornán, méghozzá Kamerun ellen.  A középpályán bizonyára rengeteg szervező feladata lesz a döntőben is Vidalnak.

Leon Goretzka:

Julian Draxler mellett a Schalke fiatalja is kulcsember. Goretzka a tornán 3 gólt jegyzett a csoportkörben Ausztrália ellen talált be, míg az elődöntőben Mexikónak rámolt be kettőt a meccs elején. Meglepődnék, ha Goretzka ez a teljesítmény után a következő szezonban is a Schalkeban futballozna.

Remélhetőleg izgalmas meccset láthatunk majd a döntőben. Reméljük nem 0-0 lesz 120 percen keresztül, mint Chile legutóbbi két döntője (2015, 2016 Copa America) Argentína ellen. Amennyiben büntetőkre kerül a sor nehéz elképzelni, hogy ne Chile nyerne, hisz a legutóbbi két Copa Americat is így nyerte meg és most Portugáliát az elődöntőben is tizenegyesekkel ejtette ki.

Jó szórakozást mindenkinek! 20:00 M4 Sport !


/Zoli/