Brighton & Hove Albion - Ismerd meg jobban a feljutó csapatot

2017.07.06

Ismerjük meg jobban a Premier Leagueba frissen feljutó csapatot.

Alapítva: 1901

Legnagyobb siker: Szuperkupa győzelem (1910)

Edző: Chris Hughton

Az ír szakember 2014 decemberében vette át az együttes irányítását. Második teljes szezonjában, pedig kiharcolta a feljutást érő helyet a csapat számára. Korábban a Newcastle United és a Norwich edzője is volt. Játékosként a Tottenham volt a meghatározó csapata, a most 58 éves edzőnek.

Igazolások:

Minden bizonnyal még fog erősíteni az első osztályba maradás érdekében a Brighton, eddig 2 játékost igazoltak. 

Matthew Ryan:

A 25 éves hálóőr a Valenciatól érkezett, ahol nem tudta kiharcolni az elsőszámú kapus posztot. Az Ausztrál válogatott kapujából kirobbanthatatlan, kiváló igazolás volt a Brightonnak.

Pascal Groß:

A 26 éves középpályás, a Bundesligából kieső Ingolstadt csapatától szerződött a Brightonhoz. Jó szezonja volt 5 gól, 6 gólpassz a mérlege, nem rajta múlott az Ingolstadt búcsúja.

A csapatkapitány:

Bruno

Bruno 2012-ben érkezett a Valenciatól a Brightonhoz. A 36 éves védő mára már csapatkapitánya az együttesnek. Kérdéses 36 esztendősen, hogy fogja bírni a Premier League tempóját, mindenesetre az előző idényben remekül szerepelt.

A kulcsjátékosok:

Geäten Bong:

Bong korábbi 13-szoros kameruni válogatott védő. Megfordult a Metznél, az Olympiacosnál és a Wigan Atletichnél is. Akár középső vagy szélső védőként is bevethető. Fontos szerepe lehete az új szezonban.

Biram Kayal: 

Kayal a Celtictől érkezett 2015-ben. Profi pályafutása során a Brighton a harmadik klubja. Izraeli válogatott középpályás, főleg a védekezés az erénye. Nem volt rossz az előző szezonja, de a Premier Leagueban tőle is több kell.

Dale Stephens:

2014-ben a Charlton Athleticot hagyta ott a Brighton hívószavára. Az előző szezonban kulcsember volt, 2 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott a védőekezőközéppályás. 27 évesen Stephens még soha nem játszott első osztályú bajnokit, most lehet rá lehetősége.

Jirí Skalák:

A korábbi cseh válogatott labdarúgó az előző szezonban 6 gólpasszal jelentkezett. A 25 éves középpályásnak nem lesz egyszerű a csapat kezdőjében maradni, pláne amennyiben még többen is érkeznek a csapathoz. 

Anthony Knockaert:

A 25 éves csatárnak kulcsfontosággú volt a szerepe a feljutás kiharcolásában. 15 bajnoki gólt jegyzett, és emlett még 9 gólpasszt is tett a közösbe. Aligha lesz kiszorítható a kezdőből az élvonalban is. 

Glenn Murray:

Glenn Murray a Bournemouthtól érkezett a szezon előtt. Kiváló szezont futott 33 évesen 23 góljával házigólkirály lett. Kérdés továbbra is tudja-e tartani ezt a remek formáját.

Tomer Hemed:

A 30 éves izraeli csatár 11-szer köszönt be a bajnokságban. Nem lesz egyszerű a kezdőbe kerülnie, hiszen a Brightonnak remek csatárai vannak.

Sam Baldock:

2014-ben a Bristol Citytől írt alá a Brightonhoz. Hemedhez hasonlóan 11 bajnoki gólt szerzett. 28 éves, de még ő sem szerepelt soha az élvonalban.

Kemény meccsek várnak a Brighton & Hove Albion csapatára, ahhoz, hogy kicsikarják a bent maradást. A keretük a transfermarkt.de értékei alapján a ligában a 2. legértéktelenebb. 

Esély a bent maradásra: 10-12 %

A szezon előtt nem túl sok esély van a bent maradásukra sem, de nem szabad elfelejtenünk a Leicester Cityről is hasonlóan gondolkodtunk bajnokéve előtt. 


/Zoli/