Brazil nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.11.11

A tegnapi időmérő edzésen Hamilton zárt az élen, Vettel pedig a második helyen. Mindkét világbajnoknak kinézett egy büntetés, de végül egyikőjüket sem sorolták hátra a rajtrácson. Mögülük Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen startol majd. Verstappen az ötödik pozícióból indul, míg Ricciardo büntetése miatt a mezőnyvégéről várja a startot. 

Nézzük kinek mennyi esélye van a futamgyőzelemre: 

Lewis Hamilton - 34%

Immár ötszörös világbajnokként lesz ott a rajtrácson Lewis Hamilton. Azért még nem versenyezhet tét nélkül, ugyanis a Mercedes konstruktőri címe még nincs meg, éppen ezért aligha fog kockázatos csatába belemenni Vettellel. Hamilton ellen szól, hogy amikor az adott évben bebiztosította a VB címét, azután még soha nem nyert versenyt, összesen 5 ilyen futama volt az évek során. Persze az ilyen sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak. 

Sebastian Vettel - 30%

Hamitlon első számú kihívója a mai versenyen is Sebastian Vettel lesz. A győzelem kulcsa egy jó rajt lehet, ugyanis amennyiben sikerülne Hamiltont lerajtolni, a brit aligha mozgósítaná minden erejét a győzelem érdekében, inkább a biztosra menne,a konstruktőri cím érdekében.

Valtteri Bottas - 15%

Hamilton azt nyilatkozta, hogy nem fog ajándékgyőzelmet adni Bottasnak, mert a finn ezt úgy sem szeretné. Így Bottasnak magának kell megküzdenie a győzelemért, de ezt aligha bánja, bár a Brazil nagydíjon nem ő a favorit, de egy jó rajt vagy taktika esetén simán esélyessé válhat. 

Max Verstappen - 13%

Verstappen a szezon végére remek formába jött, a legutóbbi 3 futam mindegyikén dobogón állt. A dobogóra ma is meg van minden esélye, de a győzelem sem elérhetetlen cél, pláne, ha esetleg az eső is bezavarna a futamon. 

Kimi Räikkönen - 6%

Räikkönen utolsó előtti Ferraris versenyére készül. Vettelnek már semmi esélye nincs a VB címre, így Räikkönen is futhatja a saját versenyét. Azért a győzelmére nem fogadnánk nagy összegben.

Valaki más - 2%

gy Forma-1-es futamon bármi megtörténhet, így minimális sansza a középmezőnynek is van a  győzelemre.


A verseny 18:10-kor rajtol és az M4 sport élőben közvetíti.


/Zoli/