Brazil nagydíj - Vajon ki nyer?

2017.11.12

Lewis Hamilton már négyszeres világbajnokként rontott az időmérőn. A brit hamar kicsúszott, s a falnak ütközött így számára már a Q1-ben véget ért az időmérő. A Pole legnagyobb várományosává így Valtteri Bottas vált, aki élt is a lehetőséggel, s a két Ferrari előtt megszerezte páylafutása 3 pole-pozícióját. Szokásos rovatunkban most megnézzük kinek mekkora az esélye a futamgyőzelemre.

Valtteri Bottas - 48%

Interlagosban meglehetősen nehéz előzni, így Bottas remek eséllyel pályázik a futamgyőzelemre. Az élbolyból vélhetően ő a legmotiváltabb, Vettelt a második hely nem izgatja annyira, mivel a VB címet is elérhető közelségben érezte, míg Bottas az idén nem volt igazán VB esélyes, így számára az összetett második helye is igazán fontos lehet. Amennyiben a rajtot jól elkapja, s eljön elsőként, onnantól már csak ő bukhatja el ezt a futamot.

Sebastian Vettel - 25%

Azért a második helyről rajtoló németet is foglalkoztathatja az összetettbéli második hely megtartása, ha számára ez kisebb motivációt is jelent, mint Bottasnak. Vettelnek azért lenne fontos az utolsó két futamon jól teljesíteni, hogy nagyobb önbizalmat vihessen át a jövőévre. A VB cím már elment, így reméljük Vettel könnyedén belemegy egy csatába Bottassal, s izgalmas versenyt láthatunk közöttük.

Max Verstappen - 20%

Kétségtelenül a hollandversenyző van a legjobb formában itt a szezonvégén. A szezon első fele szörnyen alakult számára, de úgy néz ki ebből már kilábalt Verstappen. A mostani futamon is a 4. helyről rajtol, ahonnan egyáltalán nem lehetetlen cél a győzelem, pláne ha tényleg megérkezik az eső, akkor ugyanis Verstappen még a szokottnál is jobban vezet. 

Kimi Räikkönen - 4%

A Ferrari finn versenyzője a 2013-as szezonnyitó óta nem tudott futamot nyerni, s nem úgy néz ki, hogy ebben az idényben sikerül ez neki. Talán így már, hogy elment Vettelnek a VB cím versenyezhetnének egymással, de nagyobb adok-kapokba aligha fognak belemenni. Räikkönen győzelméhez talán az kellene, hogy Bottas és Vettel is szenvedjen, na és persze Verstappen se az elmúlt pár futamon mutatott formáját hozza. 

Lewis Hamilton - 1%

2017 világbajnoka a boxutcából kénytelen indulni, s tudjuk, hogy mire képes, de azért a futamgyőzelem meglehetősen távolinak tűnik. Egy kaotikus verseny esetén, talán összejöhet egy dobogó, de a futamgyőzelem akkor sem valószínű. Azért egy erős pontszerző hely biztosan meglehet, ha a győzelem nem is.

Más - 2%

Amennyiben érkezik egy kis eső, akkor bármi megtörténhet, szóval a hátulról rajtoló Ricciardi is esélyes lehet, vagy éppen az utolsó hazai nagydíját teljesítő Felipe Massa is képbe kerülhet.

A futam 17:00-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti!

Jó szurkolást mindenkinek!


/Zoli/