Borut Mackovsek - a Veszprém új igazolása

2018.06.14

A Veszprém ma jelentette be, hogy leigazolja a Celje 25 éves szlovén balátlövőjét, Borut Mackovsek-et

Mackovsek a Celjétől kapta az első profi szerződését még 2009-ben, egy évvel később az RK Mariborhoz igazolt, hogy aztán 2 szezonra visszatérjen a Celjéhez. A 2011-12-es szezonban remekül játszott, ennek köszönhetően szerződést kapott a TSV Hannovertől. Hannoverbe nem tudta megvetni a lábát, s a Dinamo Minszkhez szerződött. Megfordult a Montpelliernél és a THSV Eisenach csapatánál is mielőtt 2016-ban visszatért volna a Celjéhez. 

Ebben az idényben a Celjével szlovén bajnok lett, de a BL-ben a csoportkörben búcsúzni kényszerült klubjával. Mackovsek 11 meccsén 32 gólt szerzett. A szlovén nemzeti csapatban 88 mérkőzésen lépett pályára és 194 gólt szerzett. 

Mackovsek így nyilatkozott a Veszprém hivatalos oldalának, az átigazolása után: 

,,Mondhatom, hogy egy álmom válik valóra. Mindenki tudja, hogy a Veszprém Európa egyik legjobb csapata. Ez egy hatalmas lépés számomra, de boldog vagyok. Örülök, hogy itt lehetek. Sok barátom játszik már itt, és már várom, hogy ennyi kiváló játékossal játszhassak a Veszprém Arénában, a szintén kiváló Szurkolók előtt. A csarnok is hasonlít a celjeire. Remélem, hogy minden jól alakul."  

A 203 centiméter magas és 95 kilogramm tömegű játékos 2 évre írt alá.

/Zoli/