BL csoportkör - E-H csoport

2017.09.11

Már a héten startol a Bajnokok Ligája, így a maradék 4 csoportot is megnézzük.

E csoport:

Szpartak Moszkva

Sevilla

Liverpool

Maribor

A Liverpool már rég nem tudott maradandót alkotni a BL-ben, most a csoportkörből való továbbjutás mindenképp meg kell, hogy legyen. Jürgen Klopp gárdája egyértelműen kiemelkedik ebből a négyesből. Talán a Sevilla szorongathatja meg a vörösöket, míg a Szpartak Moszkva hiába szerepel jól Oroszországban, ez a BL-ben vélhetően kevés lesz. A szlovén Marribornak pedig a főtáblás hely is nagy eredmény.

Szerkesztői tipp: 1. Liverpool 2. Sevilla 3. Szpartak Moszkva 4. NK Maribor

F csoport:

Shaktar Doneck

Manchester City

Napoli

Feyenoord

Lehetne ez a csoport négy esélyes is, ha minden csapata a fénykorában nyújtott teljesítményét hozná. Most nagyon úgy néz ki, hogy az első helyért a Napoli és a Mancehster Ciyt versenyez az EL- helyet érő harmadik helyért, pedig a Feyenoord és a Shaktar. A Feyenoord hosszú idő után megnyerte a holland bajnokságot, de ez már nem az a liga, ahol a győztes simán BL esélyesnek számít. A Shaktar az első kalapba került, de ezt csak az Ukrajnában való szereplésének köszönheti.

Szerkesztői tipp: 1. Napoli 2. Manchester City 3. Feyenoord 4. Shaktar Doneck

G csoport:

AS Monaco

FC Porto

Besiktas

RB Leipzig

A legizgalmasabb csoport ez lehet, senki nem lóg ki ebből a négyesből. Első ránézésre talán jobban hihető lenne, hogy ez a csoport az Európa-Ligában van. Ez az egyetlen csoport ahol előzetesen ki lehet jelenteni, hogy mind a négy csapat esélyes a csoportelsőségre. A Porto évek óta ott van a szeren, de nem tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani már egy jó ideje. A Monaco tavaly kiválóan menetelt az elődöntőig, csakhogy ez már nem az a csapat, nagyon szétvásárolták a klubot távozott Mendy, Bakayoko, Bernardo Silva és Mbappé is. Azért a hercegségi csapatnak így is maradtak nagy játékosaik Falcao és Fabinho személyében. A törökök közül már rég láttunk kimagasló eredményt, talán majd most. A Leipzig pedig először szerepel a BL-ben azután, hogy első Bundesliga idényében rögtön a második helyen zárt.

Szerkesztői tipp: 1. AS Monaco 2. RB Leipzig 3. Besiktas 4. FC Porto

H csoport

Real Madrid

Borussia Dortmund

Tottenham Hotspur

APOEL

H, mint halálcsoport, vagyis többek szerint is ez a legnehezebb csoport a mostani BL kiírásban. AZ APOEL aligha fog bármibe bele szólni, de a másik három csapat ádáz csatát vívhat a két továbbjutó pozícióért. Azért az nagy meglepetés lenne, ha a címvédő Real a csoportból sem verekedné tovább magát. A Tottenham a Premier Leagueben évek óta remekül szerepel, de a BL-ben valahogy sosem jött ki a lépés. Egy biztos ez a kvartett rengeteg izgalmas mérkőzést tartogat majd.

Szerkesztői tipp: 1. Real Madrid 2. Tottenham Hotspur 3. Borussia Dortmund 4. APOEL


A BL idény kedden indul a mecsceket az M4 Sporton a Sport1, Sport2-n és a Film Mánián követhetitek majd.

/Zoli/