BL csoportkör - A-D csoport

2017.09.04

Hamarosan kezdődik a BL csoportkör, így most egyesével végig vesszük a csoportokat.

A csoport:

Benfica

Manchester United

Basel

CSZKA Moszkva

Az A jelű kvartettből a Manchester United egyértelműen kiemelkedik, Mourinho csapata kiválóan kezdte a szezon, így aligha okoz majd gondot a csoportkörből való továbbjutás. A másik 3 klub között komoly küzdelem várható a második továbbjutó helyért.

Szerkesztői tipp: 1. Manchester United 2. Benfica 3. CSZKA 4. Basel

B Csoport

Bayern München

PSG

Anderlecht

Celtic

A csoportból a PSG Bayern München kettős kiemelkedik. Két részből fog állni a csoport vélhetően, a PSG Bayern kettős a csoportelsőségért harcolhat, míg a Celtic Anderlecht az EL helyért versenghet. A PSG rengeteg igazolást eszközölt, míg a Müncheniek is erősödtek Jamessel és Tolissoval, komoly meccs várható közöttük. A két kisebb név közül az Anderlecht tűnik erősebbnek, és nívósabbnak is tűnik a belga liga.

Szerkesztői tipp: 1. PSG 2. Bayern München 3. Anderlecht 4. Celtic

C Csoport

Chelsea

Atletico Madrid

AS Roma

Qarabag

Nagyon erős négyes gyűlt össze a C csoportban, pontosabban nagyon erős hármas, ugyanis az azeri Qarabag kilóg ebből a csoportból. Az azeri csapat könnyeden játszhat, számukra nincs túl sok tét, ezeken a meccseken az esélytelenek nyugalmával lépnek pályára, aztán kitudja, lehet, hogy pont emiatt okoznak majd meglepetést. A matracosok nem igazolhattak a nyáron, de az összeszokottság erényük lehet. Conte csapata erősnek tűnik, talán az okozhat gondot, ha valamelyik nagyágyú kiválik és nem lesz megfelelő helyettese. A farkasok fiatal, Serie A tapasztalattal rendelkező játékosokkal erősítették meg keretüket, szükség is lesz az ő tudásukra is.

Szerkesztői tipp: 1. Chelsea 2. Atletico Madrid 3. AS Roma 4.Qarabag

D csoport

Juventus

Barcelona

Olympiakosz

Sporting

Ez a csoport is 2-2 csapatosnak tűnik. Külön csatát vívhat a Juventus és a Barcelona a csoportelsőségért az Olympiakosz és a Sporting pedig az Európa liga helyért. A Barcelonanak kellhet egy kis idő míg Ousmane Dembelé beilleszkedik Neymar helyére. A Juventusnál Bonucci pótlását kell megoldani, mindenesetre nagy derbinek ígérkezik a két csapat összecsapása.

Szerkesztői tipp: 1. Juventus 2. Barcelona 3. Sporting 4. Olympiakosz

A további csoportokról pár nap múlva olvashattok majd.

/Zoli/