Benin meglepetést okozott, Szenegál hozta a kötelezőt

2019.07.06

Tegnap két nyolcaddöntő mérkőzésre került sor az Afrika Kupán. Az egyik találkozó hatalmas meglepetést hozott, a másikon a papírforma szerinti eredmény született.


Marokkó - Benin 1-1 (En Nesyri 76' ill: Adilehou 53') Bt: 1-4

A többek között Hakim Ziyech-sel, Nordin Amrabattal és Achraf Hakimivel felálló Marokkó toronymagas esélyesként várta a találkozót, s favorithoz méltón uralta is a mérkőzést. Csak éppen a helyzeteit nem használta ki. Hiába volt közel négyszer annyi kapura lövésük, Benin szerezett vezetést a második félidő elején. Később En Nesyri egyenlített és a ráadásban labdája volt Marokkónak a továbbjutásra, az Ajax sztárja, Hakim Ziyech azonban büntetőt hibázott. A tizenegyesekkel a végén is meggyűlt a bajuk a marokkóiaknak, csak egyet lőttek be, míg Benin nem hibázott, így ők jutottak a negyeddöntőbe, történetük során először. 


Uganda - Szenegál 0-1 (Mané 15')

Szenegál is toronymagas esélyesként várta a meccset, de Ugandával ellenkező utat járt be. Nem játszott jól, de nyert és továbbjutott. A 15. percben Niang ugratta ki Manét, aki megszerezte a vezetést. A gól után jobbak voltak az ugandaiak, de a gól csak nem akart összejönni. A 61. percben büntetőhöz jutott Szenegál, Sadio Mané tizenegyesét azonban Onyango védte. Uganda nagyot küzdött, de csak a szimpatikus vesztes szerepét játszotta el. 


Az Afrika Kupa mai programja:

18:00 Nigéria - Kamerun (Sport 2)

21:00 Egyiptom - Dél-Afrika (Sport 2)/Zoli/