Belgium - Tunézia - meccselőzetes

2018.06.23

Ma délután 2 órától a Szpartak Stadionban mérkőzik meg egymással a belga és a tunéziai válogatott. A mérkőzés játékvezetője az amerikai Jair Marrufo lesz. 

A mérkőzés toronymagas favoritja a belga válogatott, míg a tunéziaiaknak csak akkor maradhatna esélyük a továbbjutásra, ha legalább egy pontot szereznek Lukakuék ellen, így minden bizonnyal nem felemelt kézzel mennek majd ki. Belgium is minden követ meg fog mozgatni a győzelemért, már csak azért is, hogy az Anglia ellni csoportrangadón, már legfeljebb a csoportelsőség legyen a tét, ne a továbbjutás. 

Az első mérkőzésen:

A belga válogatott remekül kezdte a tornát. A panamaiak ellen az első félidőben is egyértelmű fölényben voltak, de gólt még nem tudtak szerezni. A második játékrészben azonban megtörték a panamai védelmet, s 3 gólt vágtak nekik. A 47. percben Mertens a 69. és a 75. percben a Manchester United csatára, Romelu Lukaku volt eredményes

A tunéziai válogatott egyértelműen alárendelt szerepben futballozott az angol válogatott ellen, ám mégis volt esélyük a pontszerzésre. A 11. percben Harry Kane szerencsés góljával megszerezték a vezetést a háromoroszlánosok, de a 35. percben Sassi egy büntetőből elért találattal egyenlíteni tudott. Ezt követően jól tartotta magát a tunéziai csapat, már-már úgy tűnt, hogy elcsípnek egy pontot az angoloktól, de a 90+1. percben Harry Kane újra villant, s megnyerte Angliának a mérkőzést. Komoly veszteség is érte az afrikai csapatot, ugyanis első számú kapusuk, Mouez Hassen megsérült és a 16. percben le kellett cserélni, Hassen már aligha lép pályára az idei VB-n.

Várható kezdőcsapatok:

Belgium

                            Courtois

        Alderweireld Boyata Verthongen

Meunier     De Bruyne   Fellaini      Carrasco

           Mertens                    Hazard

                            Lukaku

Tunézia

                         Mustapha

Maaloul   Meriah   S. Ben Yussef   Bronn

                       Skhiri

    Sliti      Badri    Sassi F.     Ben Yussef

                         Khazri


Legutóbbi két egymás elleni mérkőzés eredménye:

2002.06.10. Tunézia - Belgium 1-1

2014.06.07. Belgium - Tunézia 1-0


/Zoli/