Belgium - Anglia - A bronzmérkőzés

2018.07.14

A bronzmeccs mindig a csalódott csapatok csatája, a döntő faktor pedig az, hogy melyikőjük tud hamarabb felállni a kudarcból és harcolni a harmadik helyért. Belgium és Anglia már egyszer össze csapott egymással a csoportkörben, most újra össze mérhetik erejüket. A találkozó 16:00-kor kezdődik és a Kresztovszkij stadionban kerül megrendezésre. A játékvezető az iráni Alirezá Fagáni lesz. 


2018 VB mérleg:

Belgium

5 győzelem (Panama, Tunézia, Anglia, Japán, Brazília)

1 vereség (Franciaország)

Anglia

3 győzelem (Tunézia, Panama, Svédország)

1 büntető párbajban való győzelem (Kolumbia)

1 vereség (Belgium)

1 hosszabbításban való vereség (Horvátország)


A csoportkörben rendezett meccsükön:

A csoportkör utolsó fordulójában feszült egymásnak  két csapat, amikor már mindkettejük továbbjutása biztos volt. A tét a csoportelsőség volt, de egyik válogatottnak sem volt ez olyan fontos. Mindkét csapat tartalékos kezdővel állt fel. A mérkőzés nem hozott túl színvonalas játékot, de végül a belgák nyertek 1-0-ra Januzaj góljának köszönhetően. A mostani találkozónak körülbelül hasonló jelentősége lesz, így minden bizonnyal ismét a B csapatok játszanak majd, de reméljük ezúttal felszabadultabb, jobb futballt láthatunk majd. 


Az elődöntőben:

Mindkét csapat a döntőről álmodott, de az utolsó kanyarban elbuktak. Belgium egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Franciaország elleni mérkőzésükön, de gólt nem tudtak szerezni. A franciák azonban egy szöglet után Umtiti fejes góljának köszönhetően megszerezték a vezetést, ez pedig el is döntötte a mérkőzés kimenetelét. A végeredmény 1-0 lett.

Az angol válogatott még közelebb állt a döntőhöz. Már az 5. percben előnybe kerültek Trippier szabadrúgásgóljának köszönhetően. Az első félidőben jól játszottak a háromoroszlánosok, de a második játékrészben egyértelműen a horvátok kerekedtek fölül. A 58. percben Perisic egyenlített, és mivel újabb gól nem született jöhetett a kétszer 15 perc ráadás. A hosszabbításban is a horvátok domináltak és Mandzukic góljának köszönhetően előnybe is kerültek. az angoloknak nem volt válaszuk, így a horvátok jutottak a döntőbe.

Várható kezdőcsapatok:

Belgium

                   Courtois

      Aldwerweireld Boyata Kompany

Meunier      Witsel   Fellaini      T. Hazard

      De Bruyne    Lukaku     E. Hazard


Anglia

                     Pickford

            Maguire Stones Cahill

Rose Delph Dier Lingard Alexander-Arnold

                 Vardy         Kane/Zoli/