Belga nagydíj - Vajon ki nyer?

2017.08.27

A szombati napon Lewis Hamilton szerezte a pole-pozíciót, ez volt neki a 68., így beállította Michael Schumacher rekordját. A háromszoros brit világbajnok után Sebastian Vettel és Valtteri Bottas végzett. A 4. helye Kimi Räikkönen kaparintotta meg, utána következik a két Red-Bull Verstappen Ricciardo sorrendben. A hétvégén remekül muzsikál a Renault, mindkét autóval a Q3-ba jutottak, s Hülkenberg a két Force Indiát meg is előzte. Jolyon Palmernek is lehetett volna esélye Perezék ellen, de a Q3 elején elfüstölt az autója.

Most következzék szokásos rovatunk, melyben megnézzük kinek mekkora az esélye a győzelemre.

Lewis Hamilton - 40%

Lewis Hamilton a 200. futamán vesz részt, melyet az élről kezd. A brit jó eséllyel meg is nyerheti a jubiláló futamát. Hamiltonnak a magyar nagydíj nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, így még mindig Vettel vezeti a pontversenyt. Ezen a hétvégén összeszedettnek tűnik Hamilton, minden esélye meg van arra, hogy megnyerje a futamot és, ezáltal közelítsen Vettelhez a tabellán.

Sebastian Vettel - 35%

Hosszú verseny vár a pilótákra, Vettel helyzete az esetben sem reménytelen, ha a rajtnál nem tudja leelőzni Hamiltont. A négyszeres német világbajnok továbbra is vezeti a tabellát Hamilton előtt. Ezen a hétvégén eddig nem neki állt a zászló, de a futamon, akár fordulhat a kocka.

Valtteri Bottas - 10%

A Mercedes finn versenyzője a 3. helyről várhatja az indulást. Nehéz elképzelni, hogyha minden rendbe van Hamilton és Vettel autójával, akkor bele tudjon szólni a győzelemért folyó harcba. Bottas van annyira gyors, hogy egy-egy taktikai hibát is kihasználhat, így akár a Mercedes kettős győzelmet is arathat.

Max Verstappen - 5%

Verstappen zsinórban két versenyt befejezett, ilyen legutóbb a szezon második versenyén fordult elő. Nem élete szezonját futja a holland, a mai napon az 5. helyről startol, ha minden a megszokott kerékvágás szerint alakul, akkor aligha lesz esélye győzni.

Daniel Ricciardo - 4%

Ricciardo a 6. helyről vág neki a futamnak. alapjáraton nincs esélye a győzelemre,de ha mégis jön az eső, akkor abból az ausztrál is hasznot húzhat.

Kimi Räikkönen - 3%

A finn világbajnoknak az időmérőig remek hétvégéje volt, ugyanis 2 szabadedzést is megnyert. A szombat délután már nem úgy alakult, ahogy tervezte, így a 4. helyről indul majd. Győzelmi esélye minimális, az egyértelmű csapatutasításnak köszönhetően. Amennyiben Vettel visszaesik, akkor neki kellene megküzdenie a Mercedesekkel.

Más - 3%

Bármi megtörténhet, nyilván Perez, Hülkenberg vagy Grosjean is nyerhet, csak hogy ehhez nagyon sok érdekes eseménynek kellene történnie. 

/Zoli/