Barca Lassa - Telekom Veszprém - előzetes

2018.09.22

Ma este a katalán fővárosban lép pályára a Veszprém, ahol ezidáig még soha nem tudott nyerni. Reméljük ma megszakad ez a sorozat. A találkozó játékvezetői Martín Gjeding és Mads Hansen lesznek.

A Barcelona az előző idényben bajnok lett, jelenleg pedig 3 forduló után 6 ponttal vezetik a kiírást. Eddig a Veszprém is hibátlan. 3 bajnoki 3 győzelem. Az Építők legutóbb Egerbe látogattak, ahol meglehetősen simán, 41-22-re nyertek. 

Az első BL meccsen:

Rhein-Neckar Löwen - Barca Lassa 35-34

Nem indult jól az idei BL a Barca számára. A Rhein-Neckar Löwen 6-5-nél ragadta magához a vezetést, s a mérkőzésen már nem is engedte ki azt a kezéből. A legeredményesebb barcelonai a 11 gólig jutó Aleix Abello Gomez volt. 

Telekom Veszprém - Vive Kielce 29-27

A Veszprém szoros csapatában múlta felül a lengyel bajnokot. A találkozó legeredményesebb Veszprémije Dragan Gajic volt 6 szerzett góljával, de a Veszprémben első BL meccsét játszó Manuel Strlek 5 gólja is remeknek mondható. Az ellenfél részéről Alex Dujshebaev volt a legeredményesebb, 10 góljával. 

A Barcelonába 5 játékos érkezett a nyáron. Ludovic Fábregas, Kevin Möller, Casper Mortensen, Gilberto Duarte és Thiagus Petrus tette át székhelyét Barcelonába, Az biztos, hogy cseppet sem gyengült velük a csapat kerete. A távozók közül talán Viran Morros hiányát érezheti meg a legjobban a csapat.


Legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzés eredménye:

2014.06.01. Barcelona - Veszprém 26-25

2015.05.31. Barcelona - Veszprém 28-23

2016.10.22. Barcelona - Veszprém 26-23

2017.02.11. Veszprém - Barcelona 22-25

2017.06.04. Veszprém - Barcelona 34-30


Lékai Máté mérkőzés előtti nyilatkozata:

,,Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen nem is emlékszem mikor tudott nyerni utoljára Barcelonában a Veszprém, ha egyáltalán tudott. Azt gondolom, hogy a Barca kerete az egyik legjobb a mostani Bajnokok Ligája mezőnyben. Idén visszatért Lasse Andresson a sérüléséből, szerintem Palmarsson is jobban be fog tudni illeszkedni idén ebbe az együttesbe, Fabregas a francia válogatott kezdő beállója, és a BL-t nyerő Montpellier oszlopos tagja volt, oda igazolt még Petrus is a Szegedtől, és Kevin Moller a Flensburgból, és akkor még nem is beszéltem Mortensenről. Nagyon nagy csatára számítok. Első mérkőzésünk lesz idegenben, és mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen térjünk haza."

Az interjú a Veszprém hivatalos oldalán jelent meg. 


A találkozó 18:00-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti.


/Zoli/