Bahrein nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.04.08

Egyelőre a Ferrari dominál a bahreini éjszakában, az időmérőn is kisajátították az első sort, az élről Vettel indul. A harmadik helyet Bottas szerezte meg, az 5 helyes rajtbüntetést kapó Hamilton csak a negyedik lett, így majd a 9. helyről kell indulnia. Max Verstappen a Q1-ben összetörte a Red Bullját, így csak a 15. helyről indulhat. 

Most megnézzük melyik pilótának milyen esélye van a futamgyőzelemre:

Sebastian Vettel - 51%

Az élről induló Sebastian Vettelnek nagyon jó esélye van a futam megnyerésére. Egész hétvégén a Ferrari dominált, ráadásul Vettel legnagyobb rivális Hamilton hátulról indul. Räikkönen személyében Vettel egy hátvédet is kap, ezt a futamot szinte csak ő tudja elbukni.

Valtteri Bottas - 11%

A Mercedes finn versenyzője a harmadik helyről startol majd. Amennyiben a rajtnál Räikkönent megtudná előzni, akkor talán Vettellel szemben is lehet esélye. Ha nem sikerül a rajtnál előrelépnie akkor is bízhat abban, hogy a két Ferrarival valami történik és nevető harmadikként lecsap a futamgyőzelemre.

Kimi Räikkönen - 10%

Raikkönennek a versenytempója megvan a győzelemhez. Akkor lehet komoly esélye a győzelemre, ha Vettel valamiért visszaesik. Amennyiben Vettel az élen marad, akkor a második hely lehet számára a reális cél. 

Daniel Ricciardo - 8%

A Red Bull ausztrál versenyzője Hamilton büntetése miatt a negyedik helyről rajtol majd. A versenytempóban talán ezen a pályán a Red Bull is felveheti a versenyt a Ferrarival és a Mercedessel. Egy kaotikus futamból könnyen  jöhet ki jól Ricciardo, de egy átlagos futamon, aligha adódik lehetősége a győzelem megszerzésére.

Lewis Hamilton - 6 %

Hamilton váltócsere miatt 5 helyes rajtbüntetést kapott, így csak a 9. helyről indul. A tempója egész hétvégén nem volt meg, az időmérőn is csak a negyedik lett. A 4-5. helyig lehet esélye feljönni Hamiltonnak, de az több mint meglepő lenne, ha a brit világbajnok a futamgyőzelemért harcolhatna. 

Pierre Gasly - 3%

A Toro Rossó monocói pilótája remekül teljesített az időmérőn. Gasly nagy meglepetésre a hatodik helyre kvalifikálta magát. A futamgyőzelemre azért nincs reális esélye Gaslynak, de azért egy erős pontszerző helyre befuthat.

Más valaki - 3%

Természetesen ahogy mondani szokás, egy Forma-1-es nagydíjon bármi megtörténhet. Egy nagyon kaotikus futamon talán Max Verstappen vagy Kevin Magnussen is harcban lehetne a győzelemért...


Jó szurkolást mindenkinek a futamhoz!

/Zoli/