Az Inter játékospolitikája

2018.07.18

Luciano Spalletti forradalmi változásokat eszközölt az Internél, ami a szurkolók legnagyobb örömére az eredményekben is meglátszódik. A cikkben az Inter játékos összetételét vizsgáljuk meg picit jobban. 

Spalletti az előző idény előtt vette át az Inter irányítását és jelentős személyi cserékbe fogott. Mi sem mutatja jobban Spalletti fontosságát, hogy a jelenlegi keretben 14 játékos az ő érkezése óta csatlakozott az Inter felnőttcsapatához. Spalletti előttről 15 játékos maradt meg, de közülük minden bizonnyal legalább hárman-négyen távoznak még a nyáron.

Spalletti igazolásai:

Daniele Padelli 

A 32 éves kapust tavaly nyáron szerződtette egyértelműen második számú kapusként, Handanovic mögé. Eddig egy mérkőzésen védett.

Milan Skriniar

A 23 éves szlovák védő Spalletti eddig egyik legjobb igazolása volt. Első szezonjában minden bajnokin pályára lépett és védő létére 4 gólt is szerzett. Még mindig fiatal, van benne spiritusz, nagy játékos lehet belőle.

Dalbert

Dalbert a Nicetől érkezett tavaly nyáron. Nagy tehetségként érkezett, de mindössze 16 mérkőzésen kapott szerepet. Nem ő volt az 59 éves olasz edző legnagyobb fogása, de talán még lesz lehetősége bizonyítani. 

Matías Vecino

Az uruguayi középpályás is tavaly augusztusban csatlakozott az Inter keretéhez. Első idényében 29 bajnokin 3 gólt és 3 gólpasszt tett a közösbe. 

Borja Valero

Valero Vecinohoz hasonlóan a Fiorentinát hagyta ott az Inter hívószavára. Már nem túl fiatal, januárban töltötte be a 33. életévét, ennek ellenére remek vételnek bizonyult. Kulcsember volt és két gólt is szerzett, és védekezésben is komoly szerepe volt.

Yann Karamoh

A 20 éves francia szélső tavaly nyáron kölcsönbe érkezett a Caentől, egyelőre továbbra is kölcsönben lesz a milánói kék-feketék játékosa. Jobbára csak a szezon második felében kapott lehetőséget, akkor is inkább csereként. A Bologna ellen első gólját is megszerezte. 


A jelenleg is tartó átigazolási időszakban 6 játékost igazolt az Inter és mind minőséget képviselnek. Stefan De Vrij, Kwadwo Asamoah, Alessandro Bastoni, Radja Nainggolan, Matteo Politano és Laturo Martínez érkezett az idén nyáron eddig. A legnagyobb sztár kétségtelenül a Romától megszerzett 29 éves középpályás, Radja Nainggolan. Az már biztos, hogy ő a legnagyobb sztárigazolása Spallettinek, és ha a formáját is magával hozta Milánóba akkor egyértelmű vezére lesz a klubnak. 


/Zoli/