Az Ajax fiataljai

2018.07.30

Az Ajax az elmúlt évtizedekben egyértelmű utánpótláscsapattá vált, a klubra a tehetséges fiatal játékosok csak ugródeszkaként tekintenek. Szinte minden évben feltűnik egy-egy zseniális képességű játék az amszterdami keretben. Most megnézzük, hogy ebben az évben mely játékosok futhatnak be az Ajaxban. 

André Onana, Matthijs De Ligt, Donny Van de Beek, Frenkie de Jong és Kasper Dolberg, mind 23 év alatti játékosok, de már alapemberek az Ajaxban, és nem kizárt, hogy néhányan már az idén nyáron elhagyják az amszterdami klubot. 


Perr Schuurs 

Schuurs 2018 januárjában igazolta le az Ajax a nevelőklubjától, a Fortuna Sittardtól, azonban egy félszezont még az előző klubjánál töltötte kölcsönben. A 18 éves holland védő a Fortuna Sittard felnőtt csapatában 60 mérkőzésen 10 gólt és 8 gólpasszt tett a közösbe. Az U19-es válogatottban háromszor lépett pályára. Ugyan Wöber és De Ligt egyértelműen előtte lesz a sorban, de egy sérülés vagy egy formahanyatlás megnyithatja előtte az utat.

Carel Eting

A 20 éves védekező középpályás  már az előző idényben is ott kopogtatott a felnőtt csapat ajtaján, de 6 mérkőzésen jutott szerephez. Tehetsége megkérdőjelezhetetlen, a kérdés az, hogy olyan poszt riválisok között, mint Schöne, S. De Jong, Van de Beek vagy Frenkie de Jong, tud-e utat törni magának.

Noussair Mazraoui

A 20 éves marokkói középpályás 2006-ban érkezett Az Alphense Boys utánpótlásából az Ajaxhoz. Amszterdamban végig lépkedett a csigalépcsőn, de a felnőtt csapatnak, még nem tudott meghatározó tagja lenni. Az előző idényben 8 mérkőzésen lépett pályára a felnőttek között. Azonban az idei évet remekül kezdte, ugyanis a Sturm Graz elleni BL selejtezőn gólpasszt adott Ziyechnek.

Jurgen Ekklenkamp

Ekklenkamp még egyetlen mérkőzésen sem volt kezdő az Ajax felnőttcsapatában, de ez már lehet, hogy nem sokáig marad így. Összesen 13 percet játszott a nagyok között. Az U18-as korosztállyal bezárólag eddig minden korosztályos holland válogatottnak tagja volt. Az előző idényben, minden sorozatot figyelembe véve 32 meccsen 27 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki. 

Noa Lang

A 19 éves szélső még egyetlen alkalommal sem játszott a felnőtt csapatban, de a fiatalok között remekül helyt állt. Az előző idényben 19 meccsen 5 gólt szerzett és 4 aszisztot osztott ki. Nem lesz egyszerű beverekednie magát a csapatba, de Younes távozása, és Hassane Bandé sérülése megnyithatja előtte az utat a kezdőbe. 

Denis Johnsen

A 20 éves norvég balszélső az előző nyáron igazolt a Heerenveentől az Ajaxhoz. Az első csapatban mindössze 4 mérkőzésen kapott lehetőséget, de Bandé sérülése neki is kedvezhet.


/Zoli/