Argentína - Izland - bemutatkozik a 2014-es torna ezüstérmese

2018.06.16

A mai második mérkőzést 15:00-tól rendezik a Szpartak stadionban, ahol az előző világbajnokság döntőse mérkőzik meg Izlanddal. A mérkőzésen lengyel játékvezető dirigál majd, Szymon Marciniak személyében. 

Egyértelműen az argentin válogatott a mérkőzés esélyese, de nem szabad lebecsülni a szigetországi csapatot sem, elvégre 2 éve az EB-n Portugáliával döntetlent játszotta, míg Angliát elverték. 

A felkészülési mérkőzéseken:

Argentína egyetlen felkészülési mérkőzést játszott az elmúlt 1 hónapban. Május végén Haiti ellen léptek pályára Lionel Messiék, és nyertek 4-0-ra Messi mesterhármast lőtt és Agüero is betalált.

Izland júniusban két barátságos mérkőzést játszott. Norvégiától 3-2-re kikaptak, míg Ghánával 2-2-es döntetlent játszottak, ez azt is mutatja, hogy az eddigi erényük, a védelem nem muzsikál túl jól.

Várható kezdőcsapatok:

Argentína:

                    Caballero

Mercado Otamedni Rojo Tagliafico

          Mascherano     Biglia

Meza            Messi          Di Maria

                    Agüero

Izland:

                           Halldórsson

Magnússon  R. Sigurdsson Ingasson  Saervarsson

Bjarnason   Hallfredsson Gunnarsson   J.B. Gudmundsson

                          G. Sigurdsson

                          Finnbogason 


Kapuskérdés Romero hiányában

Az argentin válogatottnál a kapuskérdés az egyik legérdekesebb tényező. Évek óta Romero volt a válogatott első számú hálóőre, de ő megsérült, így még csak el sem utazhatott a tornára. Sampaoli kizárólag 30+-os kapusokat nevezett a keretbe, így arra nincs esély, hogy fiatal játékos mutassa meg tudását. Minden bizonnyal a Chelsea 36 éves második számú kapusa, willy Caballero fogja pótolni Romerot, ami már csak azért is érdekes, mert mindössze 3 hónapja debütált a válogatottban. A másik választási lehetőség Nahuel Guzmán, aki a Tigres játékosa. Neki ugyan már 6 válogatott meccse van, és már 2014-ben debütált, de sokkal kevesebb nemzetközi rutinnal rendelkezik, mint kollégája. Romero helyére Franco Armani került be a keretbe, aki még nem volt válogatott, így ő aligha verseng a kezdőpozícióért.


/Zoli/