Amerikai nagydíj - Vajon ki nyer?

2018.10.21

A tegnapi időmérő edzésen szoros csatában győzte el Hamilton a Ferrarikat. Vettel volt a legközelebb a brithez, de ő csak az ötödik helyről rajtolhat büntetése miatt. Így Kimi Räikkönen startol Hamilton mellől mögülük pedig Bottas és Ricciardo indul majd. Verstappen autója megsérült, így a holland 13. helyről fog startolni.

Nézzük kinek mennyi esélye van a futam megnyerésére.

Lewis Hamilton - 30%

A Ferrari újra versenyképesnek tűnik, de még így is a poleból rajtoló Hamiltonnak van a legnagyobb esélye a győzelemre. Hamiltonnak arra is jó esélye van, hogy már akár ezen a nagydíjon bebiztosítsa ötödik világbajnoki címét. Igaz ez nemcsak rajta múlik, ugyanis, ha nyer, de Vettel második, akkor matematikailag még a német pilóta is lehet a végső győztes. 

Sebastian Vettel - 25%

Hiába csak az ötödik helyről rajtol, így is Vettel lehet a legveszélyesebb Hamiltonra. Vettel tudja, hogy mennie kell, ha meg szeretné tartani az esélyét a VB címre. Vélhetően kockáztatni is fog és mindent megtesz majd azért, hogy valahogy Hamilton előtt végezzen. Talán most reális esélye is lehet erre, mivel tegnap újra versenyben volt a Ferrari az ezüstnyilakkal. 

Kimi Räikkönen - 20%

Räikkönen a második helyről egy jó rajttal akár az élre is kerülhet, ami Vettelnek is jól jöhet. Amennyiben Räikkönen vezetné a versenyt és Vettel felér mögé, aligha hagyják nyerni a finn pilótát, de abban az esetben, ha Vettel messzebb van, csak Räikkönenben bízhatnak. 

Valtteri Bottas - 12%

Bottas a csapattársa mögül rajtol, akit aligha fog leelőzni az indulásnál, de az mindenképp jól jönne a Mercinek, ha Hamilton és Räikkönen közé bejönne. Ezen a futamon még minden bizonnyal Hamilton alá kell dolgoznia, de ő is jól jár ha minél előbb világbajnok lesz Hamilton, ugyanis akkor a hátralévő versenyeken szabadon csatázhatna a már ötszörös világbajnok csapattárssal. 

Daniel Ricciardo - 11%

Ricciardo lenne a nevető ötödik? Láttunk már erre példát nem is egyszer. Ricciardot minden bizonnyal fűti a vágy, hogy még egy futamot nyerjen a Red Bullal. Az időmérőn nagy volt a lemaradása a bikáknak, de talán a versenytempó rendben lesz, illetve egy kaotikus futamban simán benne van egy Ricciardo győzelem.

Valaki más - 2%

A többiek közül egyedül Verstappennek lehetne reális esélye a győzelemre, de a holland csak a  13. helyről indul, ahonnan nagyon nehéz dolga lesz. Egy esős futam azonban kedvezhetne neki....


A verseny magyar idő szerint 20:10-kor rajtol és az M4 Sport élőben közvetíti!


/Zoli/